24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul ar putea găzdui următorul meci al echipei României în Fed Cup
Galaţiul ar putea găzdui următorul meci al echipei României în Fed Cup

Calificarea echipei României în Grupa Mondială 1 a Fed Cup a readus în discuţie posibilitatea ca Galaţiul să găzduiască următoarea întâlnire a echipei ţării noastre. Dacă partida se va desfăşura în aer liber, stadionul Siderurgistul va fi gazda meciului, iar dacă întâlnirea va avea loc abia în luna februarie a anului viitor, patinoarul artificial va fi transformat din nou în arenă de tenis.

Florin Şipoş - director Complex Tenis Viva, a declarat: „Din punctul de vedere al primăriei Galaţi, domnul Marius Stan m-a asigurat că va amenaja pe stadionul Siderurgistul o arenă de tenis cu 10.000 de locuri, şi cu experienţa acumulată la partida România - Spania, va fi cu siguranţă un eveniment extraordinar. Sperăm acum ca echipa noastră să evolueze pe teren propriu. În ceea ce priveşte posibilitatea ca oraşul nostru să aibă în viitorul apropiat o arenă în aer liber, am discutat acest lucru cu primarul Marius Stan şi cu city managerul Aurel Vlaicu, iar domniile lor au promis că se va construi o astfel de arenă. Cum atât Marius Stan cât şi Aurel Vlaicu sunt oameni de cuvânt, sunt convins că vor construi şi o asemenea arenă de care oraşul nostru are nevoie."

Până la construcţia unei arene europene, gălăţenii se pot bucura de terenurile Complexului Viva, care a devenit un adevărat leagăn al tenisului gălăţean. Clubul de tenis situat în Bariera Traian va găzdui din luna mai până în septembrie nu mai puţin de 7 competiţii internaţionale, un adevărat record pentru un oraş din România.


Articole înrudite