23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanul Gabriel Manolache vrea să crească jucători pentru naţionala de seniori
Gălăţeanul Gabriel Manolache vrea să crească jucători pentru naţionala de seniori

România under 15 are perspective frumoase. Echipa pregătită de Gabriel Manolache s-a prezentat excelent în dubla cu Moldova desfăşurată la Galaţi. Antrenorul micuţilor ştie ce are de făcut pentru viitor.
Gabriel Manolache - antrenor România under 15, ne-a declarat: „Meciurile cu Moldova au fost primele disputate de această selecţionată. A trebuit pentru prima oară în cariera mea să mă bazez şi pe jucători pe care nu îi văzusem înainte de meciuri. Eu am făcut selecţie, dar unii jucători erau deja selectaţi înainte să vin eu la lot. Pot să spun că avem jucători buni pe toate posturile. Avem 2 portari cu talie, Rus şi Cristea, 2 fundaşi centrali extraordinari, Constantinescu şi Manolache, 2 mijlocaşi de excepţie, Mierlea şi Peter. Am amintit doar numele câtorva jucători, dar mai avem copii talentaţi în lot şi pot să-l amintesc pe gălăţeanul Antonio Sefer. Programul de meciuri din acest an s-a terminat, însă vom mai avea stagii de pregătire. Avem un program bine stabilit pentru anul viitor, însă competiţiile oficiale vor începe pentru această reprezentativă în 2016. Obiectivul meu nu este să învingem Olanda, Germania, Lituania sau Rusia. Principalul nostru scop este ca măcar 4 jucători din această generaţie să ajungă în echipa mare în 2020, la campionatul european. Am avut o generaţie din care vârfurile au devenit jucători cunoscuţi. Mă refer la Manea, Nedelcu, Vasi de la Manchester City sau Radu de la Inter Milano, membri ai generaţiei '97. Eu nu am avut parte să-mi cânte imnul şi aceşti copii sunt extraordinar de mândri să joace sub tricolor la nici 15 ani. Sunt copii buni şi inteligenţi şi sunt convins că mulţi dintre ei vor ajunge departe".
România under 15 a pornit la drum cu dreptul. Chiar dacă gălăţeanul care se află la cârma acestei reprezentative nu se gândeşte neapărat la rezultate, fotbalul actual nu are răbdare. Gabi Manolache va trebui ca să şlefuiască talentele pe care le va avea la dispoziţie şi în acelaşi timp să aibă şi rezultate. Jucătorii de la reprezentativa under 15 vor evolua cu mai multă încredere şi vor putea progresa mai uşor dacă vor avea rezultate pozitive.


Articole înrudite