24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Florin Marin vrea să salveze Oţelul
Florin Marin vrea să salveze Oţelul

Ultimele zile au fost agitate la Oţelul. Totul a pornit de la înfrângerea categorică suferită de echipa gălăţeană la Chiajna. Eşecul venit în urma unor greşeli elementare l-a făcut pe Tibor Selymes să plece. Fostul antrenor a făcut chiar şi o declaraţie de presă în care a explicat motivele despărţirii de fosta campioană a României. Adevărul este că Selymes a avut un bilanţ foarte slab la echipa de la Dunăre. Oţelul a obţinut o singură victorie şi a marcat doar 3 goluri în campionat cu Tibi pe bancă!! Demisia lui Selymes a venit în urma unei discuţii pe care a purtat-o cu Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu. Cei doi conducători nu au avut timp să se vaite şi au căutat un antrenor. L-au găsit în persoana lui Florin Marin. Tehnicianul îşi reziliase încă de la finalul anului trecut angajamentul cu Ceahlăul şi era liber de contract. Marin le fusese antrenor atât lui Ovidiu cât şi lui Cristi, astfel încât cei 3 au căzut rapid la o înţelegere.

Declaraţii:

Ovidiu Burcă - manager sportiv Oţelul: „Îi mulţumim lui Tibi Selymes pentru tot ceea ce a făcut pentru Oţelul. El este un profesionist, însă nu a avut şansă. Vreau să-i mulţumesc domnului Florin Marin că a acceptat să vina alături de noi întru-un moment foarte delicat. Chiar dacă nu mai sunt mulţi oameni care ne mai dau şanse de supravieţuire în Liga 1, domnul Marin a venit lângă noi şi vrea să salveze corabia Oţelului. Este un om lângă care am muncit în două perioade ale carierei mele. Florin Marin ne-a fost antrenor atât mie, cât şi lui Cristi Munteanu. Domnia sa ne-a influenţat carierele în bine la amândoi. Este unul dintre marii profesionişti ai fotbalului românesc. Sunt sigur că alături de un om de fotbal atât de experimentat vom reuşi să menţinem Oţelul în liga 1.”
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Am citit majoritatea reacţiilor oamenilor de fotbal din Galaţi şi am observat că puţini mai sunt optimişti. Domnul Florin Marin dă dovada de un curaj puţin nebunesc. Trebuie să ai mare caracter ca să vii alături de doi foşti elevi, convins că echipa are valoare şi împreună să reuşim să salvăm Oţelul. Eu am fost măgulit că domnul Florin Marin a acceptat oferta noastră. O retrogradare poate păta CV-ul oricărui antrenor. Iată însă că un om cu experienţa şi valoarea dânsului vine alături de noi convins fiind că o vom scoate la capăt. Din momentul când domnul Marin a spus că vine şi ne ajută să ne salvăm mi-au revenit speranţa şi optimismul pe care poate că după meciul de la Chiajna mi le pierdusem. Vreau să le transmit oamenilor care încă mai au încredere în echipa noastră să meargă până la capăt alături de noi şi să ne îndeplinim obiectivul.\"
Florin Marin - antrenor Oţelul Galaţi: „Oţelul este o echipă care are un lot format din jucători de calitate. Situaţia nu este uşoară în acest moment. Ne aşteaptă partide foarte dificile şi fiecare meci trebuie tratat foarte serios, pentru că există cu adevărat şanse de evitare a retrogradării. Eu sunt convins că dacă vom face tot ceea ce depinde de noi, şi mă refer aici la jucători, conducători şi antrenori, Oţelul va juca şi anul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc. Ştiu că Oţelul a marcat puţin şi a primit multe goluri, dar sunt probleme care pot fi remediate. Important este să înscrii un gol mai mult decât adversarul pentru a câştiga. Avem probleme cu atacanţii şi avem în vedere doi jucători care ar putea sosi în zilele care urmează. Vreau să le mulţumesc lui Ovidiu şi lui Cristi pentru că au avut încredere în mine. Mă bazez mult pe sprijinul lor. Cred că împreună putem realiza ceea ce puţini cred în acest moment.\"


Articole înrudite