27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia a câştigat două Cupe ale României, alte medalii şi Diploma de Excelenţă
Fantezia a câştigat două Cupe ale României, alte medalii şi Diploma de Excelenţă

A fost un weekend încărcat pentru dansul sportiv românesc. Concursul naţional de la Brăila, Cupa României şi Cupa Mirona de la Reghin, Campionatul Mondial junior II latino de la Chişinău  şi aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Dans Sportiv, au înroşit paginile facebook-ului cu poze şi transmisii live. Sportivii clubului Fantezia s-au împărţit în două echipe şi au făcut deplasarea la Cupa Style Dance de la Brăila, sub comanda instructorilor Andrei Macarie şi Ionela Neagu şi la Reghin unde antrenoarea Andreea Adam a coordonat perechile din cadrul celor două competiţii, Cupa României şi Cupa Mirona.
Cupa Style Dance, ce s-a desfăşurat la Brăila în sala Carantina a avut o prezenţă destul de mică, dar asta nu a schimbat cu nimic lupta deschisa a sportivilor pe ringul de dans şi departajarea s-a facut cu dificultate. Fantezia a fost prezentă la această competiţie cu nouă perechi care au înregistrat rezultatele: pe locul II, la clasa “D”, 14-15 ani, s-a clasat perechea mixtă: Ragea Eduard-Dorobanţu Miriam (Happy Dance Buzău); pe locul III au urcat două perechi: Pământ Alecsandru-Pitulice Anca, la open basic latino, 12-15 ani şi Pământ Dennis - Panţuru Ana, la open basic standard 12-15 ani; locul IV l-a ocupat perechea Pitulice Tudor-Geantă Bianca, la open basic standard 12-15 ani, iar locul V în finala clasei “E” 6-9 ani revine perechii Paicu Sebastian-Ibrian Ramona.
Cea de-a XI-a ediţie a Cupei Miruna a fost anul acesta mai restrânsă pentru a putea face loc competiţiilor care vor desemna reprezentanţii României la Cupele Europene şi Mondiale. La acest concurs din partea clubului gălăţean a participat perechea Stafie Roberto-Şerban Ana Maria care a reuşit să câştige şase cupe în urma clasărilor pe locul II în cadrul concursului de precompetiţional, unul, două şi trei dansuri, 4-7 ani.
A treia competiţie la care au participat sportivii clubului a fost Cupa României, unde Fantezia a aruncat în luptă trei perechi şi a reuşit să cucerească două locuri unu, un loc doi şi două locuri trei, astfel: Câştigătorii Cupei României au fost perechile: Rareş Vădană-Tea Neculae, la junior I secţiunea latino şi Cosmin Lupoaie-Maria Radu, junior II latino; locul II la adulţi secţiunea latino a revenit perechii Mihai Paraschiv-Diandra Illeş (Autentic Bacău) iar medaliile de bronz la standard junior I şi junior II au fost adjudecate de perechile Rareş Vădană-Tea Neculae şi Cosmin Lupoaie-Maria Radu.
Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Dans Sportiv, prilej de care a profitat biroul federal pentru a premia sportivii finalişti la Campionatele Europene, Mondiale, etc. şi antrenorii care le-au călăuzit paşii spre marea performanţă. Gălăţeanca Andreea Adam a primit din mâna preşedintelui Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga,  o „Diplomă de Excelenţă “, ca recunoaştere a excelenţei, devotamentului şi spiritului combativ pus în slujba dansului sportiv, un antrenor care nu oboseşte niciodată să împărtăşească secretele performanţelor sale generaţiilor de dansatori. „Sunt bucuroasă că am primit acest premiu din partea conducerii FRDS, dar în acelaşi timp sunt mândră că împreună cu sportivii pe care-i antrenez am reuşit să fac cunoscut oraşul meu natal în toate colţurile lumii unde am participat la competiţii, iar la unele dintre ele să ascultăm emoţionati, imnul naţional cu mâna la inimă şi cu gândul acasă”, ne-a declarat antrenoarea „fanteziştilor”.


Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi