22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campioana României din sezonul 2008/2009, Unirea Urzceni, a câştigat în urma participării în ediţiile 2009/2010 ale Ligii Campionilor şi Ligii Europa suma de 18.188.113 euro, se arată într-un raport publicat de UEFA. Cu toate acestea, gruparea din Urziceni are probleme finaciare, jucătorii plângându-se că nu şi-au primit o parte din bani la timp.
Astfel, Unirea Urziceni a obţinut din participarea în grupele Ligii Campionilor suma de 17.720.000 de euro împărţiţi astfel: 3,8 milioane de euro - bonusul de participare în grupele Ligii Campionilor, 3,3 milioane de euro - bonus de participare la fiecare din cele şase meciuri din faza grupelor, 2,4 milioane de euro - reprezentând bonusul de performanţă pentru cele opt puncte câştigate în grupa G şi 8,22 milioane de euro - reprezentând valoarea comercială a pieţei televizuale ("Market Pool").
De asemenea, pentru participarea în 16-imile de finală ale Ligii Europa, unde a fost eliminată de FC Liverpool, Unirea Urziceni a primit încă 468.113 euro, din care 180.000 de euro pentru participarea în această fază a competiţiei, iar 280.113 euro, reprezentând "Market Pool".
Primele fixe acordate cluburilor de UEFA sunt: 3,8 milioane de euro pentru calificarea în grupe, 550.000 de euro pentru fiecare meci din grupe, indiferent de rezultat, 800.000 de euro pentru fiecare victorie din grupă şi 400.000 de euro pentru fiecare rezultat de egalitate.
Interesant este că după ce au reuşit să ocupe locul trei în grupă şi au ajuns, astfel, în 16-imile Europa League, ialomiţenii nici măcar nu au investit în întărirea echipei. De asemenea, în această vară singurii bani investiţi în transferuri au fost cei 300.000 de euro plătiţi pentru Maurice Dale celor de la Arles Avignon, Petre Marin şi Adrian Neaga venind liberi de contract.
Cea mai mare parte din banii câştigaţi din Liga Campionilor a dispărut fără urmă, iar acum clubul încearcă să supravieţuiască vânzându-şi jucătorii cei mai importanţi pe sume cât mai bune, în condiţiile în care patronul Dumitru Bucşaru este îngropat în datorii şi nu mai poate susţine echipa. Patronul Dumitru Bucşaru a decis să vândă mai mulţi fotbalişti, prin care se numără Galamaz, Brandan, Bilaşco - toţi trei doriţi de Steaua, Rusescu, Frunză, Apostol, Marinescu şi Ricardo, jucători ce ar putea ajunge la Astra Ploieşti.
Totodată, managerul general Mihai Stoica şi antrenorul Roni Levi au părăsit echipa vicecampioană a României, din cauza aceloraşi probleme financiare.


Articole înrudite