23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea se întăreşte
Dunărea se întăreşte

CSM Dunărea nu are un început reuşit de sezon. Echipa pregătită de Marius Trandafir a pierdut meciul de debut din Cupa României cu SC Miecurea Ciuc, partidă care avea să se dovedească decisivă în ceea ce va urma.
Antrenorul Kari Rauhanen a fost concediat împreună cu cei 5 jucători finlandezi pe care îi adusese la echipă. Pe bancă a luat loc Marius Trandafir, tehnicianul care s-a ocupat de echipă în ultimele sezoane. Lotul fusese completat cu 3 jucători cehi care păreau mai valoroşi decât hocheiştii aduşi de Kari Rauhanen.
Dunărea a obţinut o victorie categorică în campionat cu Progym Gheorghieni şi părea capabilă să se bată pentru intrarea în finala campionatului. A urmat meciul de la Miercurea Ciuc în care au evoluat şi austriecii Stesinger şi Lakos. Dunărea a condus cu 1-0 şi 2-1, dar s-a prăbuşit în ultima repriză, când a primit 4 goluri şi nu a marcat vreunul. Meciul de la Cârţa împotriva Stelei nu a avut istoric. Steaua s-a distrat cu Dunărea căreia i-a administrat o înfrângere categorică cu 8-3. Scorul după două reprize era 7-0 pentru bucureşteni. Pentru gălăţeni urmează o întâlnire şi mai grea cu Corona Braşov, campioana României.
Mihai Brandabur - preşedinte CSM Dunărea: „Nu avem un început strălucit de campionat. Schimbările de pe banca tehnică şi din cadrul lotului de jucători au influenţat evoluţia băieţilor. Am pierdut clar meciurile cu SC Miercurea Ciuc şi Steaua pentru că jucătorii noştri au căderi care facilitează victoriile adversarilor. Din păcate, l-am pierdut pe cehul Jeslinek, care a plecat la o echipă din Franţa. Căutăm să întărim lotul cu încă 2 jucători străini. Portarii nu ne-au ajutat prea mult în primele partied, dar concurenţa dintre Viorel Radu şi Onodi este benefică. Sunt convins că echipa va reuşi să-şi revină şi să demonstreze că se află pe un drum bun".
Dunărea va întâlni miercuri în deplasare Corona Braşov. Campioana se afla în formă excelentă după ce a învins cu 3-2 campioana Letoniei, HC Riga în Continental League.

Căpitanul echipei care a câştigat Cupa României s-a sinucis

La Dunărea a fost doliu săptămâna trecută. Toni Marcu, căpitanul Dunării în 1988, când echipa gălăţeană cucerea Cupa României, şi-a pus capăt zilelor. Marcu a fost component al echipei naţionale, jucător şi antrenor la Dunărea şi jucător la Steaua. Marcu avea 55 de ani şi era maestru emerit al sportului.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Articole înrudite