24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea a ratat prima ocazie să câştige titlul acasă
Dunărea a ratat prima ocazie să câştige titlul acasă

Atmosferă de mare meci în patinoarul Dunărea. Echipa gălăţeană trebuia să facă penultimul pas spre titlul naţional. Dunărea se impusese în primele două partide desfăşurate la Cârţa şi voia să închidă finală cu un sec 4-0. Echipa lui Cornel Chiriţă s-a năpustit asupra adversarei încă din primele secunde şi Szabolcs Szocs a deschis scorul în secunda 24. Pe gheaţă exista o singură echipă, Dunărea. Steliştii au acuzat şocul şi portarul Catrinoi a fost aproape să scape pucul în poartă. Surprinzător, gălăţenii fac pasul în spate şi Steaua egalează în superioritate numerică prin Andryi Butochnov. Prima repriză se termină 1–1, scor norocos pentru Dunărea, pentru că Steaua a mai ratat câteva ocazii mari. Repriza secundă a aparţinut în totalitate steliştilor. Otto Onodi, portarul Dunării a făcut minuni, însă nu s-a mai putut opune când în interval de 25 de secunde, Anton Butochnov şi Leonard Pascaru au dus scorul la 3-1 pentru Steaua. Acesta a fost şi scorul după două reprize. Dunărea părea copleşită de o formaţie bucureşteană care jucase neaşteptat de bine. Hocheiştii gazdă au abordat mult mai hotărâţi repriza a 3-a. Elevii lui Cornel Chiriţă au şutat din toate poziţiile şi prin toate procedeele, dar Adrian Catrinoi a fost imbatabil. Au fost şi câteva decizii controversate ale arbitrilor, dar până la urmă Steaua s-a impus cu 3-1. Dunărea nu a avut o seară strălucită, iar jucătorii ucraineni care au dus greul până acum au fost de nerecunoscut. Scorul general a devenit 2-1, Dunărea a ratat şansa să aibă match ball pe teren propriu, însă poate cuceri titlul la Cârţa.

Mihai Brandabur - director general CSM Dunărea, a declarat: „Presiunea a fost mare pe jucătorii noştri şi de aceea au avut o seară mai puţin reuşită. Păcat, pentru că au fost cam 2.500 de spectatori. Cum meciul venea după două victorii obţinute la Cârţa, cred că jucătorii nu s-au concentrat suficient. Steaua a jucat foarte decisă şi a demonstrat că are o valoare apropiată de cea a echipei noastre. N-aş spune că Steaua se simte mai bine pe patinoarul din Galaţi, pentru că dacă ar fi fost aşa jucau toate meciurile la noi acasă. Finala se joacă. Parcă ar fi fost prea simplu să câştigăm titlul după doar 4 partide. Trebuie să câştigăm meciul 4 pentru ca apoi să putem să ne permitem să pierdem meciul 5 de la Cârţa şi să câştigăm titlul în meciul 6 la Galaţi.”

Meciul 5 s-a jucat miercuri, însă s-a terminat după închiderea ediţiei. Vom reveni vineri cu amănunte de la această partidă.


Articole înrudite