23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea a pierdut derby-ul cu Steaua
Dunărea a pierdut derby-ul cu Steaua

CSM Dunărea a început cu un meci precum un antrenament primul turneu din campionat, la care participă 4 dintre cele 6 componente ale ligii naţionale de hochei. Echipa gălăţeană a întâlnit Sportul Studenţesc, formaţie care pare adunată de pe stradă. Dunărea, cu 5 ucraineni în componenţă - Donika, Ryabenko, Nimenko, Chernenko şi Shcherbatiuk -, s-a distrat cu adversara sa. Echipa gălăţeană s-a impus cu 21-1, un scor care nu necesită comentarii. A urmat partida cu Progym Gheorgheni. Echipa harghiteană a oferit o replică puternică la începutul meciului, dar victoria a revenit până la urmă elevilor lui Marius Trandafir. Dunărea s-a impus cu 5-1, iar ucraineanul Nimenko a fost vioara întâi.
Cum şi Steaua câştigase ambele partide disputate în primele două zile, meciul de duminică dintre cele două formaţii se anunţa foarte interesant. Aşa a şi fost, timp de cel puţin două reprize. Steaua a deschis scorul prin Bocu, însă Donika a egalat. Cele două formaţii se aflau la egalitate după primele 20 de minute de joc efectiv. Partea secundă s-a disputat într-un ritm infernal, însă singurul gol a fost înscris de stelistul Berdilă. Gălăţenii au fost de nerecunoscut în primele două treimi ale reprizei a treia, când au primit 4 goluri, iar scorul a ajuns la un neverosimil 6-1 pentru Steaua. Dunărea a reuşit să reducă din handicap prin Irimia şi Nimenko, astfel că Steaua s-a impus în final cu 6-3. Echipa gălăţeană a pierdut practic meciul în cele 14 minute din repriza a 3-a, când a primit 4 goluri consecutive.
Echipa gălăţeană se află pe locul 2 în campionat, poziţie care îi asigură un culoar excelent spre finala play-off-lui. Dacă va ocupa această poziţie şi la finalul celor 9 turnee, echipa gălăţeană va juca în semifinalele play-off-ului cu Progym Gheorgheni, echipă care este la îndemâna elevilor lui Marius Trandafir. Dacă va termina pe primul loc, Steaua va întâlni în semifinale campioana Corona Braşov.


Articole înrudite