24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSU Galaţi a obţinut locul 3 la Campionatul Naţional de Seniori la badminton
CSU Galaţi a obţinut locul 3 la Campionatul Naţional de Seniori la badminton

Competiţia a avut loc la Bacău în perioada 27 februarie -1 martie. Echipa gălăţeană, condusă de antrenorul Badiu Dorel a fost compusă din: Tudor Florin, Panfil Cosmin, Rusu Radu, Niţu David, Simionescu Cătălina, Niţu Miruna, Călin Irina, Dimitriu Andreea. La competiţie au oficiat şi arbitrii gălăţeni: Panfil Adrian şi Călin Iulian. Este al treilea an consecutiv în care CSU Galaţi urcă pe podiumul acestei prestigioase competiţii.
Turneul final s-a desfăşurat cu 4 echipe: Ştiinţa Bacău, CSM Timişoara, Universitatea Craiova şi CSU Galaţi. Competiţia trebuia să se desfăşoare cu 5 echipe dar cu două zile înainte de start, Sportul Studenţesc s-a retras. Şi ediţia din acest an a fost dominată de Ştiinţa Bacău, care s-a impus clar în toate cele 3 meciuri disputate: 4-1 cu CSM Timişoara, 5-0 cu Universitatea Craiova şi 5-0 cu CSU Galaţi. Lupta pentru celelalte locuri pe podium s-a desfăşurat între celelalte 3 echipe. CSU pornea cu şansa a doua în faţa mult mai titratei CSM Timişoara. Calculele hârtiei s-au adeverit şi gruparea bănăţeană a învins cu 5-0. „Chiar dacă am pornit cu şansa a doua, sportivii noştri au dat tot şi era să producem surpriza. Două meciuri le-am pierdut, la simplu băieţi şi dublu mixt, după ce am avut în primul 2 mingi de meci şi în al doilea 7 mingi de meci. Numai antrenor să nu fii în asemenea situaţii...Apoi, la dublu fete, Cătălina Simionescu şi Miruna Niţu au jucat împotriva experimentatelor surori Sonia şi Andra Olariu şi au pierdut cu 2-0, deşi în fiecare set au condus la pauză, în primul set chiar cu 11-5. Scorul de 5-0 nu a reflectat situaţia de pe teren” a declarat antrenorul Dorel Badiu.
Partida dintre CSU Galaţi şi Universitatea Craiova a devenit o adevărată „finală mică\". După întâlnirea obositoare cu CSM Timişoara, gălăţenii au început greu şi după primele meciuri (simplu băieţi şi simplu fete) Craiova conducea cu 2-0 (ambele meciuri câştigate de olteni cu 2-1 la seturi)....... Au urmat dublurile. Cumpăna meciului a fost la dublu băieţi, unde Craiova a câştigat primul set şi a condus cu 11-10 la pauza setului doi. Reprezentanţii noştri, Panfil Cosmin şi Niţu David au întors însă rezultatul şi au învins cu 2-1. Meciul de dublu fete dintre Simionescu /Niţu (Galaţi) şi Bratu / Ristea(Craiova) a fost reeditarea semifinalei de la Naţionalele din 2014 în care sportivele noastre au câştigat greu. Acum însă, gălăţencele au zburdat pe teren şi s-au impus clar cu 2-0, beneficiind şi de faptul că cea mai bună jucătoare a Craiovei, Bratu Mădălina avusese la simplu un meci infernal cu Călin Irina şi a intrat obosită în meciul de dublu. „Aşa am gândit meciul: s-o obosim pe Bratu, ca să putem puncta la dublu fără probleme. Mi-a ieşit strategia!\", a mai precizat antrenorul gălăţean. Astfel ultimul meci , dublu mixt, a fost decisiv. Pentru CSU a evoluat perechea Rusu / Simionescu, care parcă şi-a adus aminte că în urmă cu mulţi ani a fost vice-campioană balcanica la juniori III şi şi-au spulberat adversarii Ica/Ristea cu un sec 2-0. „A fost un turneu dificil, primul de seniori din acest an. Obiectivul propus a fost atins,clasarea pe podium. Nu a fost uşor pentru că echipele participante, exceptând Bacăul, au fost echilibrate valoric\", a concluzionat Dorel Badiu.


Articole înrudite