23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Când joci bine în amicale este ceva în neregulă”
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Când joci bine în amicale este ceva în neregulă”

- Eşti mulţumit de ceea ce au arătat jucătorii în cantonamentul din Antalya?

În mare suntem mulţumiţi, atât eu cât şi Ovidiu Burcă şi Tibor Selymes. Suntem încrezători că jucătorii care au venit ne pot ajuta să ne îndeplinim obiectivul. O mulţumire vine şi din faptul că niciun jucător nu a suferit vreo accidentare gravă. Au existat câteva accidentări uşoare, adică contracturi musculare, la Miron, Ma -Kalambay şi Sissoko. În rest, lotul este valid ceea ce înseamnă că băieţii şi-au respectat meseria.

- Ai declarat înainte de plecarea în Turcia că rezultatele din meciurile de verificare nu contează, dar parcă o victorie ar fi fost bună pentru moral?!

Dacă ne interesau rezultatele din meciurile de verificare ar fi trebuit să fi sacrificat câteva zile numai pentru a pregăti fiecare partidă. Am preferat să se muncească şi echipa să fie concentrată. În această perioadă echipa trebuia să fie obosită, pentru că s-a lucrat mult la capitolul fizic. Rezultatele bune din amicale arată că este ceva în neregulă cu programarea vârfului de formă. Trebuie să recunosc însă că scorul din ultimul meci, în care am întâlnit Diosgyor, este foarte dur. Sunt de mulţi ani în fotbal, dar rar am văzut o partidă în care ai posesia 70%, iroseşti 7-8 ocazii uriaşe şi pierzi cu 5-1! Nu este însă o dramă şi acest eşec nu ne-a zdruncinat încrederea în jucători.

- Din ceea ce ai văzut în cantonament, crezi că Oţelul va avea forţa de atac mai mare decât în turul campionatului în care a marcat doar 7 goluri?

În urma transferurilor pe care le-am făcut în această iarnă eu spun că avem şanse reale pentru a rămâne în liga 1. Am adus jucători valoroşi, cu experienţă, însă plătim tribut faptului că încă nu suntem omogeni. Lumea trebuie să înţeleagă că nu avem timp să-i aşteptăm pe nou sosiţi să se acomodeze. Calitatea individuală a jucătorilor trebuie să facă diferenţa.

- Sincer, ţi-ai fi dorit un adversar cu un pedigree mai scăzut decât Dinamo în primul meci al anului?

Meciul de sâmbătă poate fi o sabie cu două tăişuri. Dacă învingem, cred că moralul jucătorilor va ajunge la cote ameţitoare. Dacă pierdem, putem spune că ne-a învins o formaţie redutabilă care s-a întărit serios în această iarnă. Eu am încredere în jucătorii noştri şi sunt convins că vor oferi 110% în primul meci oficial al anului.

- Meciul cu Dinamo ar putea să se dispute în faţa unui stadion plin. Pauza lungă şi numele adversarului pot atrage publicul?

Aş vrea să fie un singur motiv al prezenţei masive a suporterilor în tribune. Vreau ca gălăţenii să vină la stadion doar pentru Oţelul şi nu pentru echipele care ne vizitează. Suporterii trebuie să înţeleagă că suntem în ceasul al 12-lea. Trebuie să facem front comun toţi oamenii din Galaţi, suporteri, conducători şi jucători şi trebuie să fim uniţi pentru a depăşi cea mai dificilă perioda din istoria clubului.

- Mult succes în meciul de sâmbătă cu Dinamo. Începutul este foarte important în sport.

,Multumesc şi sper să cucerim toate punctele în partida cu Dinamo în faţa unui stadion plin.


Articole înrudite