11 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Conducerea Oţelului a pus tunurile pe arbitri
Conducerea Oţelului a pus tunurile pe arbitri

Oţelul nu reuşeşte să iasă din subsolul clasamentului. Echipa gălăţeană a jucat bine în partidele cu Steaua şi Viitorul atâta timp cât meciul s-a desfăşurat 11 la 11. Cele 2 cartonaşe roşii primite au retezat aripile echipei de la Dunăre. Faptul că fosta campioană a acumulat 10 cartonase roşii în 11 etape arată că Oţelul este sancţionată mult prea aspru de aşa-zişii cavaleri ai fluierului.
Vlad Răpişcă - administrator special al Oţelul Galaţi, a declarat: „Pentru noi nu contează cine conduce meciurile noastre. Vrem să avem arbitraje corecte şi conforme cu regulamentul. Dacă nu pot să arbitreze ar trebui să se lase. Arbitrii trebuie să fie ca jucătorii. Când nu mai poţi, trebuie să ridici mâna şi să spui pas. Noi nu avem voie să vorbim despre arbitraj. Facem eforturi, nu ştim cum să mai rezolvăm toate problemele de la club şi nu putem să înaintăm în clasament pentru că suntem văduviţi de puncte. Nu putem să acumulăm puncte pentru că jucăm în 10 jucători. Eu vin dintr-o parte a bussines-ului care nu a avut treabă cu fotbalul. Văd că în fotbalul românesc oamenilor le este teamă să spună lucrurilor pe nume pentru că deranjează anumite cercuri. Eu nu am această teamă. Dacă voi fi furat voi lua măsuri în acest sens. Oamenii nu trebuie să uite că nu suntem singuri pe lume. Nu au voie să greşească intenţionat împotriva noastră. Ce analiză se poate face la meciuri când evoluam mereu cu un om în minus? Este bătaie de joc la adresa clubului".
La rândul său, Cristi Munteanu, team manager Oţelul, a adăugat: „Dacă la fiecare contact în careu s-ar acorda penalty, ar trebui să avem câte 10 lovituri de la 11 metri pe meci. Cred că le vom lua şorţuri cu buzunare jucătorilor pentru a nu mai pune mâinile pe adversari. 10 cartonaşe în 11 meciuri reprezintă un record greu de egalat în Europa. Eu, dacă aş fi în locul preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, aş intra la idei să văd că o formaţie a primit 10 cartonaşe roşii în 11 etape şi aş cere înregistrările fazelor care au dus la aceste sancţiuni. Nu mai ştim ce să facem. Vrem doar să fim lăsaţi să jucăm".
Ovidiu Burcă, manager sportiv Oţelul, a explicat: „De când am venit la club, am îmbunătăţit lotul, am schimbat atmosfera, am făcut ca totul să fie bine, însă, când primim cartonaşe roşii în minutele 15 şi 30, nu mai putem să facem nimic. Este păcat ca munca unor antrenori şi jucători să fie stricată de arbitri. Eu văd şi partea plină a paharului şi cred că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte calitatea jocului. Dacă nu se vor mai comite erori de arbitraj împotriva noastră vom obţine rezultate bune".
Disperarea oficialilor de la Oţelul este de înţeles, pentru că echipa gălăţeană are doar 5 puncte acumulate în 11 etape. Dacă nu ar fi avut arbitraje potrivnice, echipa de la Dunăre ar fi fost cu siguranţă mai sus în clasamentul ligii 1. Să joci meci de meci cu un om în minus este frustrant. Erorile îndreptate împotriva echipei gălăţene trebuie să înceteze, pentru că altfel se poate ajunge la măsuri extreme. Administratorul special Vlad Răpişcă a declarat că se poate ajunge şi la retragerea echipei de pe teren dacă Oţelul va avea parte de arbitraje tendenţioase. S-au adunat prea multe greşeli împotriva echipei gălăţene pentru a nu fi ceva premeditat. Meciul de vineri cu Gaz Metan va arăta dacă Oţelul va fi din nou victima arbitrilor sau lucrurile revin la normal.


Articole înrudite