20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Dinamo Bucureşti - Oţelul Galaţi 2-1(2-0)
stadion National Arena, spectatori: 4.000
Au marcat: Alexe (min.17 din penalti), C. Matei (min.30 din penalti) respectiv L. Rus (autogol, min. 59)
Formaţii:
Dinamo: Bălgrădean - L.Rus, Luchin, Dragoş Grigore, Pulhac - Boubacar, C. Munteanu - C.Matei (min.80 A. Cristea), Issa Ba (min.66 Dănciulescu), Alexe - Ţucudean (min. 72 Curtean). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Oţelul: Brăneţ (min.18 Simaitis) - Râpă, Sîrghi, Perendija, Murgoci - Giurgiu (min. 80 Chipirliu), Benga - Iorga, Didi (min.46 Stromajer), Băjenaru - Punosevac. Antrenor: Viorel Tănase.
cartonaşe galbene: Ţucudean (min.41), C. Munteanu (min.60), C. Matei (min.79) respectiv Perendija (min.30), Murgoci (min.45+1)
Arbitru: Lucian Rusandru
Asistenţi: Micloş Nagy şi Florin Păunescu

Băieţii lui Tase au început avântat confruntarea de pe National Arena iar „câinii roşii” nu s-au întâlnit deloc cu mingea în primul sfert de oră. Prima fază periculoasă s-a consumat în min. 7 când Punosevac a deviat iar şutul lui Băjenaru a fost reţinut în doi timpi de Bălgrădean. Peste alte patru minute, Oţelul a mai construit o fază cursivă, Băjenaru a fost servant pentru căpitanul Giurgiu dar acesta a şutat slab. Dinamoviştii şi-au arătat colţii în min. 16 când Ţucudean a încercat să centreze, Râpă a încercat să respingă prin alunecare dar a avut braţul ridicat şi centralul Rusandru atât a aşteptat, a dictat penalti iar Alexe a transformat cu siguranţă, deschizând scorul. Trupa lui Dorinel Munteanu a preluat frâiele, Issa Ba (min.29) a înălţat zmeul din marginea careului mic pentru ca la faza următoare, Perendija să-l busculeze în careu pe Ţucudean, penalti clar de această dată, transformat de Matei.
În repriza a doua, Dinamo a cedat mijlocul terenului iar roş-alb-albaştrii şi-au concretizat posesia superioară, reducând diferenţa de pe tabela de marcaj în min. 59 după ce Punosevac a şutat în Rus, iar fundaşul dinamovist şi-a păcălit golkeperul. Roş-alb-albaştrii au construit mai mult, dinamoviştii s-au mulţumit cu arma contraatacului. Viorel Tănase a forţat egalarea, introducându-l şi pe tânărul Chipirliu în avanposturi lângă Punosevac dar Dinamo a rezistat. În min. 90, după un corner, Benga a şutat spre poarta lui Bălgrădean, Alexe a intervenit ca un veritabil portar de handbal cu ambele mâini, un henţ clar şi penalti clar pentru Oţelul dar pe care centralul Rusandru nu s-a sinchisit să-l dea. Una peste alta, un rezultat de egalitate ar fi fost în conformitate cu ceea ce s-a petrecut pe teren.



Articole înrudite