24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Când mai boxează şi Lucian Bute?
Când mai boxează şi Lucian Bute?

Au trecut aproape 3 ani de când Lucian Bute nu-şi mai găseşte locul în lumea boxului. Înfrângerea dramatică suferită în faţa lui Carl Froch i-a luat aproape tot fostului campion mondial. Cel poreclit Le Battailleur (Luptătorul” şi-a pierdut încrederea în forţele proprii, poate cel mai important atu al unui boxer. Bute a atins culmea neputinţei în meciul cu Jean Pascal, pe care l-a pierdut pentru că a fost fără reacţie până în ultima repriză a disputei!
2014 părea să fie anul revenirii pentru sportivul născut la Pechea. Bute îl angajase ca antrenor pe celebrul Fredie Roach, nimeni altul decât tehnicianul care l-a dus pe culmi pe Manny Pacquiao. Lucian mersese chiar până în Filipine pentru a se pregăti pentru meciul adevăratei reveniri. Adversarul, Roberto Bolonti, părea partenerul perfect pentru fostul campion mondial. Cu 2 săptămâni înaintea partidei cu argentinianul, a picat o veste aproape incredibilă: Bute s-a accidentat la un antrenament şi nu mai poate să se prezinte la partidă! Unii au crezut că accidentarea este doar pe hârtie şi Bute s-a simţit incapabil să urce în ring. Adevărul nu va fi aflat probabil vreodată. Cert este doar că Lucian şi-a luat un nou promotor, în persoana controversatului Al Haymon, nimeni altul decât managerul lui Floyd Mayweather Junior. Alegerea lui Bute l-a derutat pe Freddie Roach. Americanul a făcut o declaraţie care poate fi interpretată în mai multe feluri.
„Ne-am pregătit în Filipine pentru ultimul său meci. Apoi el a suferit o accidentare şi i-am cerut să facă o pauză. Eu a trebuit să mă ocup de meciul lui Pacquiao şi de când a plecat din Filipine nu am mai discutat. Nu am discutat cu oamenii lui sau cu altcineva, dar i-am spus că atunci când se reface în urma problemei de la spate vom reveni la antrenamente şi atunci ne vom gândi la altă dată şi la un alt adversar. Credeam că este mulţumit de cei care îl reprezentau. Bute este un nume mare în Montreal şi nu ştiu ce îi poate oferi Al Haymon pentru a schimba ceea ce deja este”, a declarat Freddie Roach.
Este evident că Lucian nu se mai gândeşte la o colaborare cu Freddie Roach. Bute se află într-o perioadă confuză şi trebuie să se hotărască repede ce vrea să facă în continuare. Dacă nu-şi va alege cât mai rapid staff-ul şi categoria la care vrea să boxeze, sportivul din Pechea nu va mai însemna mare lucru pentru boxul profesionist. 2016 poate fi anul hotărâtor al carierei lui Lucian. Există doar două variante: Bute ori va reveni în prim plan, ori se va retrage din box. Cale de mijloc nu există pentru fostul campion mondial la categoria supermijlocie.


Articole înrudite