21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După o săptămână în care au trăit la maxim bucuria câştigării Supercupei României, suporterii Oţelului vor pleca din nou la drum, de data aceasta doar până la Buzău unde favoriţii lor debutează în campionat împotriva unei nou promovate. Stadionul Ilie Oană din Ploieşti a suferit renovări serioase în această vară şi nu este încă gata şi din acest motiv găzarii vor fi nevoiţi să joace pe teren neutru. Chiar şi aşa, antrenorul lor Vivi Răchită s-a declarat extrem de optimist şi convins că echipa sa nu va pierde în faţa campioanei.
„Vom avea cu Petrolul un meci deosebit de greu pentru că entuziasmul celor de la Ploieşti este foarte mare, la fel şi dorinţa lor de a nu pierde în faţa noastră. Noi suntem pregătiţi atât pentru primul joc oficial din campionat cât şi pentru întreg sezonul care va fi mai dificil decât cel precedent. Toată lumea îşi doreşte acum să câştige cu Oţelul. Obiectivul nostru este să facem  mai multe puncte decât anul trecut, aşa că ne aşteptăm la o luptă grea, cu meciuri dificile”, a declarat antrenorul Dorinel Munteanu.
Din tabăra gălăţeană va absenta Giurgiu, care a suferit o ruptură fibrilară chiar în primul minut al partidei cu Steaua Bucureşti din Supercupă. După toate probabilităţile, „Neamţul” nu va face multe schimbări în 11-le de start care cel mai probabil va arăta astfel: Grahovac - Râpă, Perendija (Sârghi), Costin, Sălăgeanu - Neagu, Viglianti - Antal, Ibeh, L. Buş - Paraschiv.
„Sunt emoţii inerente, este un nou început şi avem obligaţii mari. Adversarii vor fi foarte atenţi, deci va fi un sezon mai dificil decât cel precedent. Avem încredere în propria echipă, care dacă va intra concentrată la maxim în fiecare meci, poate să învingă pe oricine. Nu ne temem de nimeni ci numai de noi”, a precizat directorul general Marius Stan.
Incalificabil
Nici n-a început sezonul bine şi deja ni se pun beţe în roate. Cu stupoare am aflat zilele trecute că FRF a decis suspendarea pe o etapă a terenului acelor echipe care au disputat Supercupa. FC Oţelul Galaţi  a făcut deja apel la Comisia de Recurs pentru ca decizia Comisiei de Disciplină să fie revocată.
„Decizia Federaţiei de a ne suspenda este aberantă, dar eu incriminez doar observatorul jocului, că nu şi-a făcut datoria  regulamentară. Nu imput nimic Federaţiei sau Comisiilor, ci spun că raportul de joc a fost neconform cu realitatea. S-a aruncat cu torţe şi fumigene, nu poate nega nimeni acest fapt, dar nici noi nici Steaua nu am fost organizatori, încadrarea noastră a fost greşită de la bun început. Firma de pază avea obligaţia să identifice pe cei care au aruncat torţele. De altfel Jandarmeria i-a amendat pentru neregulile constatate la organizare. Am făcut deja apel la Comisia de Recurs. Nu ne putem permite să pierdem un miliard şi jumătate de lei vechi pe gafele unui observator”, a concluzionat Stan.


Articole înrudite