21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campionii de la Oţelul revin în lupta pentru cupele europene
Campionii de la Oţelul revin în lupta pentru cupele europene
FC Oţelul Galaţi - Gaz Metan Mediaş 1-0 (0-0)
stadion Oţelul, spectatori: 5.000
A marcat: Sârghi (min. 47)
Formaţii:
Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă, Sârghi, Perendija, Sălăgeanu - Viglianti (min. 67 Paraschiv), Filip, Giurgiu - Antal (min. 53 Iorga), Punosevac, S. Ilie (min. 81 Frunză)
Gaz Metan Mediaş (antrenor Cristian Pustai): Vâtcă - Frăsinescu, Muth, Lazăr, Buzean (min. 63 Bozeşan) - Avram, Breeveld, Markovici, C. Petre (min. 66 Pârvulescu) - Bawab, Bud (min. 73 Vitinho)
cartonaşe galbene: Sîrghi (min. 61), S. Ilie (min. 64) respectiv Buzean (min. 31), Markovic (min. 61)
Arbitru: Dragoş Istrate (Bucureşti)
Asistenţi: Adrian Vidan (Bucureşti) şi Adrian Popescu (Craiova)

Săptămână prolifică pentru roş-alb-albaştri, care au obţinut trei victorii, una în Cupă şi două în campionat. Vineri seara, în prologul celei de-a XII-a etape din Liga I, băieţii lui „Munti” s-au duelat cu cei de la Gaz Metan Mediaş, un adversar foarte incomod, pe care l-au biruit. Prima repriză a fost echilibrată, „matematicianul” Pustai le-a predat bine lecţia elevilor săi, care au reuşit să-i anihileze pe gălăţeni. În aceste condiţii, ocaziile de gol au cam lipsit, putând consemna doar două şuturi anemice expediate de Viglianti şi câte unul semnat de Giurgiu şi Antal. Meciul a fost încins iar Antal şi Viglianti au fost nevoiţi să apeleze la ajutorul echipei medicale. După pauză, ritmul a fost mult mai bun şi i-a dezmorţit pe cei 5.000 de spectatori din tribune. Oţelul a început tare şi a marcat la două minute de la reluare prin Sârghi, aflat într-o formă foarte bună, care ne dă mare încredere în perspectiva jocului cu Manchester United, de pe Old Traford, după un şut a lui Giurgiu ricoşat fericit. Gazul a ieşit la joc, s-a jucat pe contre iar în min. 58 Buzean, din lovitură liberă, a irosit şansa egalării. Fazele de poartă s-au înmulţit dar Iorga, Punosevac, Giurgiu respectiv Bawab sau Pârvulescu nu au mai modificat tabela. Spectatorii şi-au ovaţionat favoriţii la final. Astăzi directorul general Marius Stan va fi audiat la DNA, în cazul dezafilierii Craiovei, când s-a abţinut la vot.
Declaraţii:
Cristian Pustai - antrenor Gaz Metan Mediaş: „Nu ne putem lamenta, am pierdut ca şi la Tg. Jiu, cu 1-0, cu gol primit în repriza din fază fixă, sunt lucruri care dor. Am avut situaţii de a înscrie, n-am reuşit şi dacă nu dai gol în deplasare, este foarte greu. Din păcate, am pierdut în acest tur în faţa contracandidatelor pentru un loc în cupele europene. Deocamdată este devreme, poţi să ai un parcurs foarte bun şi să reuşeşti să ajungi în faţă. Campionatul este lung, se joacă iar viaţa merge înainte. În Europa League am eliminat pe Mainz şi puţin a lipsit s-o scoatem şi pe Austria Viena, astea rămân amintiri frumoase”.
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul Galaţi: „ Am avut în faţă un adversar foarte puternic iar rezultatul mă mulţumeşte. Victoria este pe deplin meritată şi muncită, chiar dacă nu ne-a fost uşor. Sunt bucuros de efortul băieţilor mei, de concentrarea şi determinarea de care au dat dovadă. Încet-încet ne apropiem de locurile fruntaşe. Îmi doresc să fac o echipă competitivă, suntem pe un drum bun şi am nevoie de un lot de 22-23 jucători. Antal are o entorsă, vom vedea ce se va întâmpla, el şi-a dorit mult să continue să joace şi asta e foarte bine. Campionatul este foarte lung, nu putem să ne gândim la primul loc, dar pas cu pas ne apropiem”.
Adrian Sălăgeanu - jucător FC Oţelul: „Cum ne-am şi aşteptat, a fost un meci greu, în care a fost nevoie de multă muncă să obţinem cele trei puncte. Mă bucur, sunt fericit. Nu avem din ce să ne revenim. Noi, exact cum am făcut şi la începutul anului, am muncit la fel, ne dorim la fel de mult să câştigăm, însă dacă fiecare ar câştiga, am avea numai campioane. Vom continua seria victoriilor, cu siguranţă.


Articole înrudite