23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
TOP 7 moduri prin care poţi să te antrenezi mai des
TOP 7 moduri prin care poţi să te antrenezi mai des

Când reuşeşti să transformi sportul într-o rutină, vei avea de cules o mulţime de roade. O viaţă activă înseamnă o stare mai bună de sănătate, mai multă energie, dar şi un corp mai armonios. Cu cât faci loc sportului în viaţa ta, cu atât vei observa mai multă lejeritate în mişcare, o stare de spirit îmbunătăţită şi energie pentru toate activităţile preferate.

Ca să îţi uşurăm munca, am pregătit mai jos TOP 7 moduri prin care poţi să te antrenezi mai des:

Încearcă mai multe sporturi

Uneori, motivul pentru care nu faci sport suficient de des îl reprezintă antrenamentele plictisitoare. De aceea, e bine să încerci mai multe sporturi, ca să te bucuri de diversitate şi să nu laşi plictiseala să se instaleze. În cazul în care simţi nevoia de diversitate, încearcă şi alte tipuri de mişcare, în afară de cel pe care-l practici în mod uzual.

Nu e necesar să optezi pentru sporturi complicate sau costisitoare. Spre exemplu, antrenamentele fitness se pot alterna cu Yoga sau Pilates, în timp ce înotul se poate alterna cu clase de aerobic sau lecţii de dans.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru antrenamentele acasă. Dacă faci Yoga sau Pilates acasă, poţi adăuga în rutina ta şi un antrenament funcţional cu benzi elastice sau o sesiune de sărit coarda.

Recompensează-ţi efortul

Când îţi oferi mici recompense pentru efortul depus, cheful de antrenament vine mai uşor. Astfel, ca să faci sport mai des, încearcă să îţi oferi mici recompense din când în când. Nu, nu este vorba despre o masă copioasă la fast-food după fiecare antrenament, dimpotrivă. Gândeşte-te la recompense benefice pentru mintea şi corpul tău. Spre exemplu, după o săptămână de antrenamente regulate, îţi poţi oferi o seară de SPA acasă sau un masaj la salon.

Găseşte inspiraţie online

Când vine vorba de sport, resursele din mediul online pot fi o adevărată mină de aur. Da, vei găsi o mulţime de informaţii nefiltrate, poate chiar şi sfaturi fără o bază reală, însă poţi găsi şi inspiraţie pentru a te antrena mai des. Trebuie doar să filtrezi corect informația. Urmăreşte influenceri ce oferă sfaturi motivaţionale, caută tipuri noi de mișcare pe care să le încerci sau playlisturi distractive pentru mai multă energie la antrenament.

De asemenea, poţi găsi pe internet şi antrenamente înregistrate, pe care să le execuţi la tine acasă. Vei avea nevoie de un televizor, laptop sau telefon la îndemână, ca să poţi urmări clasele şi sesiunile de sport şi să execuţi exerciţiile indicate întocmai. Dacă îţi doreşti un telefon performant, care să îţi fie de folos când faci sport, un iPhone 16 Pro Max este o super alegere.

Poţi să foloseşti iPhone 16 Pro Max atât pentru antrenamente online, cât şi pentru monitorizarea numărului zilnic de paşi. În plus, iPhone 16 Pro Max are un display generos, care îţi permite să urmăreşti uşor clipuri cu antrenamente, dar şi filme, documentare sau postări pe social media.

Nu doar iPhone 16 Pro Max reprezintă o variantă inspirată, ci şi iPhone 15, Samsung Galaxy S24 sau noile Huawei Pura 70 Pro. Dacă îţi doreşti să descarci clipuri, fotografii şi alte tipuri de documente în smartphone, atunci ai nevoie de un telefon cu memorie generoasă, precum un iPhone 15 Pro 256 GB.

Nu te învinovăţi

Nu ai reuşit să te antrenezi de câte ori ţi-ai propus într-o săptămână? Nicio problemă, asta nu trebuie să te descurajeze din a face mişcare mai des. Dimpotrivă, micile abateri de la plan sunt normale şi ar trebui să le priveşti ca pe o sursă de motivaţie. Nu te învinovăţi dacă nu reuşeşti să te antrenezi prea des într-o săptămână sau dacă ai o lună mai aglomerată în care nu ai timp de sport. Mai degrabă, acceptă situaţia ca pe un lucru normal şi caută modalităţi creative pentru a face mai mult loc sportului în viaţa ta pe viitor.

Setează obiective realiste

Setează întotdeauna obiective realiste dacă îţi doreşti consecvență şi motivaţie în ceea ce privește sportul. Astfel, vei putea să pui bazele unui obicei sănătos, pe care să îl menţii ani şi ani. E o idee bună să îţi programezi câte un obiectiv în fiecare lună, fie că e vorba de o poziţie nouă de Yoga pe care să o execuţi, fie că e vorba de un maraton. Spre exemplu, dacă astăzi poţi face 10 abdomene fără pauză, propune-ţi ca luna viitoare sau peste două luni să poţi face 11 sau 12 abdomene fără pauză.

Dacă îţi doreşti să transformi antrenamentele într-o rutină, fă-ţi timp pentru a testa mai multe sporturi până când îţi găseşti preferatul. Bineînţeles, e important şi să setezi obiective realiste şi să-ți recompensezi eforturile din când în când.


Articole înrudite