Rep.: Tu ai început fotbalul la Ajax Amsterdam.
Bryan Ottenhoff: Cred că aveam 12 ani când am început să joc în mod oficial la academia celei mai importante grupări din Olanda. Am stat acolo 7 ani în care am învăţat lucruri deosebit de folositoare. Am jucat şi câteva meciuri amicale şi partide de binefacere pentru prima echipă a lui Ajax. Cum concurenţa era foarte mare la prima echipă a trebuit sa plec pentru că voiam să joc.
Rep.: Şi unde ai ajuns?
Bryan Ottenhoff: Am fost transferat la Twente, dar am suferit o accidentare foarte gravă acolo. Ei nu mi-au reînnoit contractul şi am ajuns la Almere, în liga secundă. Am avut ghinion, dar se mai întâmplă în fotbal. Am lipsit mult de pe teren, dar am revenit şi acum, la 4 ani de la acel moment, nu mai am nicio problemă.
Rep.: Crezi că acea accidentare ţi-a stopat ascensiunea?
Bryan Ottenhoff: Poate că dacă nu aş fi suferit acea accidentare, acum aş fi fost la unul dintre marile cluburi din Olanda. Aşa a trebuit să o iau de la zero şi mi-a fost foarte greu.
Rep.: Care este nivelul ligii secunde în Olanda?
Bryan Ottenhoff: Nu este o întrecere slabă. Sunt multe meciuri de luptă. Există câteva echipe care practică un fotbal de foarte bună calitate. Un fotbal agresiv şi rapid. Există şi jucători tehnici.
Rep.: Cum ai reacţionat când ai auzit despre propunerea venită de la Oţelul?
Bryan Ottenhoff: M-am gândit puţin şi apoi m-am hotărât să accept oferta şi am zburat până la Bucureşti.
Rep.: Acum după ce ai văzut câteva meciuri din campionatul României care ar fi diferenţa dintre liga noastră şi cea olandeza?
Bryan Ottenhoff: Am văzut doar câteva meciuri, care nu au fost nici bune, dar nici rele. Cred că Oţelul are nevoie de câţiva jucători cu experienţă. Trebuie să avem încredere şi acest lucru, adăugat concentrării, care trebuie să fie la nivel maxim, ne poate conduce către îndeplinirea obiectivului. În Olanda se joacă mult mai ofensiv decât în România. Cred că şi sistemele de joc folosite de echipele olandeze conduc către un fotbal mai ofensiv. La noi se joacă 4-3-3 sau 4-4-2, iar în România am văzut că mai toate formaţiile utilizează 4-2-3-1.
Rep.: Ce atmosferă ai găsit la Oţelul?
Bryan Ottenhoff: Îmi plac foarte mult coechipierii şi antrenorul care sunt persoane foarte comunicative. Antrenamentele se desfăşoară normal. Se lucrează mult la partea fizică, ceea ce însemnă un lucru bun. Sper, însă, să lucrăm mai mult cu mingea.
Rep.: Ştii că antrenorul Oţelului, Tibor Selymes a evoluat pentru naţionala României?
Bryan Ottenhoff: Da, ştiu că juca fundaş stânga. Am văzut doar poze pe internet pentru că imagini nu am găsit. Am citit că a fost un jucător foarte bun deci are ce să ne înveţe.
Rep.: Care este idolul tău în fotbal?
Bryan Ottenhoff: Idolul meu nu mai joacă în momentul de faţă. Este vorba despre Jap Stam, fundaşul de fier de la Manchester United, Milan, Lazio şi Ajax. El este icoana mea. Dintre fundaşii centrali actuali îmi plac foarte mult Thiago Silva de la PSG şi Vincent Kompany de la Manchester City. Sunt jucători extraordinari şi mă uit mereu la evoluţiile lor pentru că am ce învăţa.
Rep.: Crezi că Oţelul poate evita retrogradarea?
Bryan Ottenhoff: Normal că se poate salva. Trebuie să avem mai multă încredere şi să abordăm partidele cu mai multă hotărâre. De exemplu, în meciul cu ASA Tg. Mureş nu am reuşit să luăm măcar un punct. Când simţi că nu poţi să învingi trebuie să încerci să nu pierzi. Asta este o regulă în fotbal.
Rep.: Oţelul a marcat doar 7 goluri în turul de campionat. Nu crezi că sunt cam puţine?
Bryan Ottenhoff: - ,,Normal că sunt puţine. Trebuie să credem mai mult în posibilităţile noastre şi vor veni şi reuşitele.”
Rep.: Cum te descurci cu mâncarea românească?
Bryan Ottenhoff: Cred că este bună. Am mâncat multe salate, carne de vită şi alte lucruri şi mi-au plăcut. Sunt restaurante bune în Galaţi.
Rep.: Despre suporteri ce părere ai?
Bryan Ottenhoff: Fanii sunt agresivi şi fac multă gălăgie. Îmi place atmosfera de pe stadioanele româneşti. Se cunoaşte că românii sunt latini.
Rep.: Cine este cel mai bun prieten dintre coechipieri?
Bryan Ottenhoff: Jula este cel mai bun prieten. Este un tip foarte de treabă. Mă înţeleg însă bine şi cu ceilalţi jucători.