23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bornescu şi Pouga sunt oţelari
Bornescu şi Pouga sunt oţelari

Oţelul nu se opreşte din transferuri. Echipa gălăţeană a reuşit cele mai importante achiziţii din această vară tocmai cu o săptămână înainte de debutul în campionat. Mircea Bornescu, fostul portar al Universităţii Craiova al Rapidului şi al Petrolului, va fi noul goalkeeper al echipei de la Dunăre. În vârstă de 34 de ani, Bornescu s-a săturat să fie rezerva lui Pecanha la Petrolul şi a semnat cu echipa gălăţeană din postura de jucător liber de contract. Cealaltă achiziţie de marcă este atacantul Cristian Pouga. Fostul jucător al Vasluiului a evoluat sezonul trecut la Ankaraspor în Turcia şi a acceptat oferta conducerii clubului gălăţean. Pouga are 1,93 înălţime şi este un specialist al jocului aerian. Marcel Advic, Karol Karlic şi Ivan Pecha au sosit şi ei în Galaţi şi ar putea fi folosiţi în partida cu Dinamo de pe 28 iulie. Marea problemă a echipei gălăţene este omogenitatea care deocamdată nu există.
Cristian Cristea a declarat: „Nu am făcut un meci strălucit în faţa Ceahlăului, dar important este că ne-am calificat. Nu ne cunoştem încă bine între noi, de aceea relaţiile de joc suferă. Când vom câştiga în omogenitate vom fi foarte greu de învins. Cred că Oţelul poate fi una dintre revelaţiile campionatului care începe pe 25 iulie. În meciul cu Dinamo vom arăta mult mai bine decât în partida cu Ceahlăul”.
Hans Michael Weiss ar putea alinia în meciul din prima etapă următoarea formulă de echipă. Bornescu - Cojoc, Pecha, Mişelăricu, D. Popescu - V. Gheorghe, Karlic - Onwuachi, Cristea, Zaharia - Pouga.
Conducerea clubului gălăţean nu a închis lista cu achiziţiile, astfel că, până la meciul cu Dinamo, Oţelul ar putea să mai facă câteva transferuri. Veştile bune vin şi din sectorul financiar. Avocatul Florin Burhală, reprezentatul celor de la Aspen Alpine Mangement, a asistat la partida cu Ceahlăul şi ziua în care va prelua acţionariatul clubului nu pare deloc departe. Cert este că Astra Asigurări nu mai este sponsorul echipei gălăţene, ceea ce poate fi un semn că finanţarea clubului gălăţean va fi realizată în proporţie mare de partea australiană. Faptul că la Oţelul au fost aduşi jucători cu pretenţii precum Bornescu şi Pouga nu poate fi decât un semn că la echipa gălăţeană se construieşte ceva trainic. Ce se va întâmplă în viitorul apropiat este greu de anticipat atât în ceea ce priveşte planul sportiv cât şi în ceea ce priveşte partea financiară.


Articole înrudite