23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Badmintonul românesc confirmă pe plan internaţional
Badmintonul românesc confirmă pe plan internaţional

În sala de badminton din oraşul bulgar Stara Zagora s-a desfăşurat în perioada 14-16 noiembrie Campionatul Balcanic Seniori la badminton. La start s-au aliniat reprezentativele din şapte ţări: Bulgaria,Turcia, Grecia, România, Serbia, Moldova şi Macedonia.
Echipa României a fost repartizată în grupa B, alături de Bulgaria şi Macedonia. Rezultate înregistrate: România - Macedonia 5-0, România - Bulgaria 0-5. În urma acestor rezultate s-a obţinut locul II în grupă şi accesul în semifinala cu Turcia, ocupanta locului I din grupa A. În semifinală: România -Turcia 0-3.
După terminarea turneului pe echipe a început competiţia individuală în care s-a obţinut o medalie la proba de dublu mixt prin perechea Filimon Collins / Simionescu Cătălina, care au pierdut în semifinală cu 2-0 (19;18) în faţa dublului bulgar Blagoevst Kishiov / Gabriela Stoeva, ce au devenit câştigătorii competiţiei. Rezultate notabile s-au obţinut şi în probele de dublu feminin şi masculin, unde perechile Simionescu Cătălina / Olariu Andra şi Tudor Florin / Grosu Mihai s-au oprit în sferturi, fiind foarte aproape de medalii. Echipa României a fost alcătuită din sportivii Filimon Collins (Sp. Stud. Bucureşti), Tudor Florin (CSU Galaţi), Grosu Mihai (Sp.Stud.Bucureşti), Olariu Sonia (CSM Timişoara), Simionescu Cătălina (CSU Galaţi), Olariu Andra (CSM Timişoara) conduşi de antrenorul Badiu Dorel (CSU Galaţi). „Echipa noastră a avut media de vârstă sub 18 ani pentru că FR Badminton a dat credit tinerilor, mergându-se pe structura lotului de juniori ce va participa anul viitor la Campionatele Europene de Juniori din Polonia. Având în vedere valoarea acestui turneu (în proba de simplu feminin au participat patru sportive din top 100 mondial!!!) care a avut în toate probele sportivi situaţi în partea de sus în clasamentele mondiale, consider că sportivii şi-au atins scopul pentru care au fost trimişi la această competiţie, acela de a avea meciuri tari şi pot să spun că s-au ridicat la nivelul valoroşilor adversari cu care s-au întâlnit", a concluzionat antrenorul României.


Articole înrudite