23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Babicu îl vrea pe Lung în poartă la meciul cu Grecia!
Babicu îl vrea pe Lung în poartă la meciul cu Grecia!

Revanşa pe care tricolorii vor să o ia în faţa celor care i-au lăsat acasă să vadă la televizor Mondialul din Brazilia poate veni duminică seara. Grecia are cu siguranţă jucători mai titraţi decât România la ora actuală, dar reprezentativa elenă a suferit schimbări majore faţă de echipa care înfrunta România în barajul pentru mondiale. Pe bancă se află acum Claudio Ranieri, care vrea să schimbe stilul formaţiei lui Samaras. Italianul vrea o Grecie ofensivă care să înscrie multe goluri. Va fi foarte dificil ca o reprezentativă obişnuită mai mult să se apere, să se transforme peste noapte într-o echipă ofensivă. De acest lucru ar trebui să profite România. Chiar dacă are şi ea probleme, echipa lui Piţi poate da lovitura la Atena. Meciul se va juca fără spectatori, iar tricolorii sunt dornici de revanşă. Poate că de această dată şi arbitrajul va fi măcar imparţial. Una dintre marile probleme ale selecţionerului României este stabilirea titularului postului de portar. Pantilimon este rezervă la Sunderland, Tătăruşanu a stat şi el pe bancă la primul meci oficial al Fiorentinei, astfel că prima opţiune ar trebui să fie Silviu Lung, portarul Astrei. La fel gândeşte şi fostul portar şi actual team manager al Oţelului, Cristi Munteanu. Oficialul oţelar ar merge pe mâna goalkeeperului de la Astra.
„Dacă aş fi selecţionerul României, l-aş titulariza pe Silviu Lung. El este titular la Astra şi a făcut meciuri bune până acum, în special în Europa. Nu vreau să-i dau sfaturi lui Piţurcă, dar eu aşa aş proceda. Asta nu înseamnă că presa trebuie să înceapă o campanie cum a făcut in 1993, când Silviu Lung senior a fost readus la naţională şi România a fost spulberată de Cehoslovacia la Kosice", a declarat Cristi Munteanu.
Victor Piţurcă va proceda cum crede el de cuviinţă, pentru că responsabilitatea îi aparţine, numai că forma ar trebui să primeze în alegerile sale. Piţi mai are o dilemă: pe cine va folosi pe postul de fundaş dreapta? Orice decizii va lua selecţionerul, totul este ca România să înceapă cu dreptul campania pentru europene. Partida Grecia - România se dispută duminică, 7 septembrie, la Atena, va începe la ora 21:45, fiind televizată pe TVR 1.


Articole înrudite