19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aur şi argint olimpic pentru România la Olimpiada de la Paris
Aur şi argint olimpic pentru România la Olimpiada de la Paris

Joi a fost o zi extraordinară pentru delegaţia României care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. Canotorii tricolori şi-au confirmat cartea de vizită, reuşind să obţină două medalii. Andrei Cornea şi Marian Enache au reuşit o performanţă fantastică prin obţinerea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de dublu vâsle masculin. Echipajul din România a terminat primul cursa de 2.000 de metri cu timpul de 6:12.58. Pe locurile doi şi trei au terminat Olanda (6:13.92) şi Irlanda (6:15.17). România a avut barcă în finală pentru prima dată în această probă la Olimpiadă.
Ancuţa Bodnar (25 de ani) şi Simona Radiş (25 de ani), campioanele olimpice de la Tokyo, au cucerit medalia de argint la dublu vâsle feminin. Tricolorele au condus prima parte a cursei, însă echipa Noii Zeelande s-a instalat în frunte şi nu a mai putut fi întrecută, în ciuda finish-ului puternic al Ancuţei şi Simonei. Fetele noastre au terminat cursa cu timpul 6:50.69, depăşite de Noua Zeelandă, la doar 24 de sutimi. Pe locul trei s-a clasat Marea Britanie, 6:53.22.
Barca de patru rame, în componenţa: Amalia Bereş, Magda Rusu, Maria Lehaci şi Adriana Adam a terminat finala pe locul 4, după Olanda, Marea Britanie şi Noua Zeelandă, cu 6.29.52.

Sursa foto: Gety Images


Articole înrudite