19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aur olimpic, după 20 de ani, pentru echipajul de 8+1 al României
Aur olimpic, după 20 de ani, pentru echipajul de 8+1 al României

România a cucerit medalia de aur în proba de canotaj 8+1 feminin la Jocurile Olimpice Paris 2024. Tricolorele cu formula: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu au încheiat primele Finala A şi au obţinut astfel cea de-a 7-a medalie a României la Jocurile Olimpice 2024. 
„AUUR! După 20 de ani, barca de 8+1 a României a câştigat aurul olimpic în proba feminină!
Cu Simona Radiş, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuţa Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu şi Victoria Petreanu, România a scris istorie azi pe apa de la Vaires sur Marne. Este a 10-a medalie pentru România în această probă, a 4-a de aur, după succesele consecutive de la Atlanta 1996, Sydney 2000 şi Atena 2004. Argintul a fost câştigat la Los Angeles 1984, Seoul 1988 şi Barcelona 1992, bronzul la Moscova 1980, Beijing 2008 şi Rio 2016.
Cursa finală de azi a fost o demonstraţie de forţă, dorinţă şi inimă pusă în fiecare lovitură. Antonio Colamonici şi Marcus Despina, antrenorul responsabil de barcă, le-au motivat pe fete pentru această luptă. România a dominat finala, a fost prima de la la finiş şi fetele au ridicat mâinile deasupra capului. Bucuria lor e mândria României! Felicitări! Tuturor! Sportive şi antrenori!”, este mesajul celor de la COSR postat pe pagina oficială de Facebook.


Articole înrudite