15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au sfidat pandemia de coronavirus: 55.000 de japonezi au venit să salute flacăra olimpică
Au sfidat pandemia de coronavirus: 55.000 de japonezi au venit să salute flacăra olimpică

Zeci de mii de japonezi s-au adunat să vadă flacăra olimpică în oraşul Sendai (nord-estul ţării), duminică, în pofida pandemiei de coronavirus, scrie dpa.
Potrivit presei locale, 55.000 de oameni au stat la coadă pentru a putea admira flacăra olimpică expusă la Sendai, prefectura Miyagi, după ce simbolul suprem al JO a sosit în Japonia vineri. Organizatorii Olimpiadei au numit-o „flacăra reconstrucţiei'' în condiţiile în care nord-estul Japoniei a avut nevoie de 9 ani pentru a „repune pe picioare'' ceea ce a fost distrus de cutremurul şi tsunamiul din 2011 care au lovit această parte a ţării.
Aşa cum se ştie, flacăra olimpică a sosit vineri în Japonia, unde ceremonia festivă prevăzută cu această ocazie a fost redusă la cea mai simplă formă a sa, din cauza pandemiei de coronavirus, care pune sub semnul întrebării desfăşurarea Jocurilor Olimpice din această vară.
Avionul care a transportat flacăra olimpică din Grecia a aterizat la baza aeriană Matsushima, în nord-estul ţării, regiunea fiind aleasă în mod special pentru a simboliza reconstrucţia zonelor devastate de uriaşul tsunami din 11 martie 2011, urmat de accidentul nuclear de la Fukushima. La ceremonia desfăşurată fără spectatori au participat Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului de organizare a JO 2020, Yasuhiro Yamashita, preşedintele Comitetului Olimpic Japonez, Seiko Hashimoto, ministrul Jocurilor Olimpice, judoka Tadahiro Nomura şi luptătoarea Saori Yoshida, ambii cu câte trei medalii olimpice de aur în palmares. Ştafeta flăcării olimpice pe teritoriul Japoniei va debuta pe 26 martie, la centrul de fotbal J-Village din prefectura Fukushima, care a servit drept bază a operaţiunilor pentru combaterea efectelor dezastrului nuclear de acum aproape un deceniu. Traseul flăcării, care include toate regiunile Japoniei a fost în mare parte menţinut, însă festivităţile programate cu această ocazie vor fi reduse semnificativ.


Articole înrudite