22 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cea mai simplă şi rapidă reţetă de drob de miel
Cea mai simplă şi rapidă reţetă de drob de miel

Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiţionale care nu lipseşte niciodată de pe masa de Paşte. Este un aperitiv care nu se pregăteşte deloc greu, aşa că mai jos îţi spunem cea mai rapidă reţetă de drob de miel, cu care să îţi surprinzi familia anul acesta de sărbători.

Ingrediente:
organele interne de la un miel
3 legături ceapă verde
2 legături mărar
3 ouă fierte tari
3 ouă crude
sare
piper

Mod de preparare:
Organele interne se spală bine şi apoi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi se lasă la fiert 15 minute.
Odată fierte, organele se trec prin maşina de tocat împreuna cu ceapa şi verdeaţa.
Se potriveşte gustul tocăturii de sare şi piper şi se amestecă cu cele trei ouă crude bătute bine.
Într-o tavă uşor unsă şi tapetată cu făină se pune jumătate din cantitatea de tocătură, se aşază ouăle fierte şi apoi se pune restul amestecului de tocătură. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute şi apoi se lasă să se răcească drobul de miel în tavă.


Articole înrudite