Bruneta este pasionată de gătit şi prepară cu drag tot felul de mâncăruri delicioase pentru familia ei. Deşi s-a stabilit în Emiratele Arabe, asta nu o împiedică să gătească preparate tradiţionale româneşti. Vedeta îşi răsfaţă soţul cu sărmăluţe, iar în această perioadă se pregăteşte să facă şi zacuscă. Brigitte spune că e un preparat uşor de gătit, trebuie doar să ştii ce legume să amesteci, pentru a avea succes garantat. „Eu gătesc foarte mult. Le fac tot felul de mâncăruri, noi mai mâncăm şi în oraş, dar aşa cum găteşte mama nu o face nimeni. Şi lui Florin îi place foarte mult cum gătesc. Chiar acum mă apuc să fac zacuscă, eu fac în fiecare toamnă. Eu am prietene şi le mai aduc zacuscă atunci când vin în România. Se poate face şi aici, trebuie doar să ştii ce legume să amesteci. Chiar nu e complicat deloc, oricine poate face acest preparat. Data trecută i-am făcut lui Florin sărmăluţe în foi de viţă. El îmi aduce din România chestii care nu se găsesc aici, ca să pot face preparate tradiţionale. Eu fac zacuscă în fiecare an. Aici e mai uşor cu legumele, pentru că se găsesc gata coapte. Aici e mult mai simplu decât în România, poţi lua toate legumele coapte separat. Apoi mai adaug eu ce legume vreau, ceapă, morcov”, a spus Brigitte Pastramă.
Am aflat că poţi face zacuscă oriunde ai fi. În special în Dubai, unde se găsesc legumele gata coapte la grătar. Aşadar, totul e mult mai simplu acolo. Brigitte Pastramă a spus care sunt legumele pe care ea le adaugă pentru ca preparatul să fie unul perfect. „Aici au o varietate foarte mare de legume pentru că se ocupă de agricultură şi au totul bio. Eu pun ceapă, morcov, ardei roşu dulce. Pun şi roşii, dar nu foarte multe, asta pentru că îmi place să fie zacusca dulce. Dacă pui prea multe roşii, iese mai acrişoară. E în funcţie şi de preferinţe aici. Eu mai pun şi dovlecei, vinete, bineînţeles. Cred că secretul meu este că amestec foarte multe tipuri de legume. Îmi place să fie şi puţin picantă. Există aici o pastă de ardei, care e puţin picantă şi o adaug la sfârşit. Iese foarte bună. Prima dată călesc ceapa şi morcovii, apoi adaug celelalte legume coapte. Eu nu pun deloc conservant, îmi e frică. Ştiu că unii mai adaugă, dar eu fac doar cât se mănâncă atunci, în câteva zile. E simplu de făcut, mai ales pentru cele care ştiu să gătească”, a mai adăugat soţia lui Florin Pastramă.
Vedeta face o cantitate destul de mare de zacuscă, însă se consumă foarte repede în familia Pastramă. Am aflat şi ce condimente adaugă bruneta pentru ca zacusca să fie savuroasă. Încă un secret pe care l-a împărtăşit Brigitte cu noi este timpul de fierbere, un detaliu extrem de important. „La capitolul condimente, nu îmi place să exagerez. Pun sare, dar nu prea multă, pentru că îi ia din dulceaţă. Pun foi de dafin, dar nu foarte multe, pentru că nu îmi plac. Spre exemplu, aici nu se găsesc foi de dafin bune, îmi aduce Florin din România. Mai adaug şi boabe de piper întregi, care îi dau o aromă deosebită. Secretul e să o laşi la fiert suficient. Eu, spre exemplu, o las să fiarbă cam 3 ore jumătate. Eu fac destul de multă, cam o oală mare. Pentru că Sara îşi mai invită prietenele şi mănâncă zacuscă, le place foarte mult. Apoi o pun în borcane. Aici legumele se găsesc la borcane, nu la cutii din acelea ca în România. Ele sunt coapte pe grătar. Apoi eu folosesc acele borcane, să pun zacusca. Eu nu o pun la cuptor, după ce am pus-o în borcane, pentru că mi-e frică să nu se crape. Mama mea le pune la cuptor şi ţin toată iarna. La mine ţin o săptămână, în frigider. În mod normal se fierb borcanele în apă, dar eu nu fac aşa. Oricum se mănâncă foarte repede la noi în casă”, a mai povestit Brigitte Pastramă pentru FANATIK.