26 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Întregul proces metabolic al corpului omenesc depinde de un factor critic, şi anume de pH-ul lichidelor plasmatice. Scara pH-ului este foarte simplă. Valorile mai mici de pe scara pH-ului sunt acide şi cele mai mari sunt mai mult alcaline. Prin homeostazie, corpul nostru menţine un pH plasmatic sănătos de 7,4. Deşi pH-ul organismului fluctuează odată cu alimentaţia, cu exerciţiile, stresul, hormonii şi somnul, un pH salivar sănătos şi echilibrat ar trebui să fie între 7,0 şi 7,5. Un principiu simplu care se aplică în ceea ce priveşte sănătatea şi boala este acela că un pH scăzut creează un mediu propice pentru apariţia bolilor, iar un pH alcalin mai mare susţine sănătatea organismului, arată Setyoufreenews.com.
Există 3 factori cheie care pot crea un mediu acid în organism: consumul de alimente acide, cum ar fi carne, lactate, zahăr şi cereale rafinate; efort fizic extrem; stres emoţional şi mental. Atunci când scara înclină în favoarea unui micro-mediu acid, se creează un efect de domino. Toxinele nu sunt eliminate în mod corespunzător, ceea ce crează un mediu favorabil pentru dezvoltarea agenţilor patogeni precum bacterii, viruşi şi ciuperci. De asemenea, o iritaţie prelungită a membranei celulare din mediul cancerigen blochează admisia de oxigen, atât de necesară. Atunci când celulei îi lipseşte oxigenul se crează acidul lactic şi devine acidă. Acest aspect creează mediul perfect pentru dezvoltarea şi multiplicarea celulelor canceroase.
Studiile realizate la Universitatea Bari din Italia, demonstrează în mod clar că o trăsătură emblematică a tuturor tumorilor, indiferent de originea şi provenienţa acestora, este mediul lor acid. De fapt, evoluţia tumorii a crescut cu un pH acid şi hipoxie sau un nivel scăzut al oxigenului. Femeile care se află în cadrul unui tratament chimioterapeutic ar trebui să aibă grijă la faptul că pH-ul lor acid poate afecta în mod negativ chimiosensibilitatea celulelor cancerului mamar.
Un studiu recent realizat în China indică faptul că un factor cheie în rezistenţă medicamentelor la chimioterapie era mediul acid al celulelor canceroase.
O cercetare promiţătoare, realizată la Universitatea din Arizona, în cadrul Departamentului de Farmacologie, susţine teoria conform căreia alcalinizarea organismului cu bicarbonat de sodiu poate reprezenta un tratament natural pentru cancerul la sân. Cercetarea demonstrează modul în care consumul oral de bicarbonat de sodiu (NaHCO3) a crescut în mod selectiv pH-ul tumorilor şi a redus semnificativ răspândirea cancerului mamar metastatic la şoareci. Consumul de soluţie de bicarbonat de sodiu echivalent unui om ce cântăreşte 70 de kilograme ar fi de 2,5 linguriţe pe zi. Din moment ce stomacul nostru are o natură extrem de acidă, soluţia de bicarbonat de sodiu este recomandabil să fie consumată pe stomacul gol. Se amestecă o linguriţă de bicarbinat de sodiu în 230 de grame de apă plată. Adăugarea sucului unei lămâi organice îmbunătăţeşte aroma.
Cel mai indicat mod de a vă verifica pH-ul este să o faceţi la prima oră dimineaţa. Înainte să vă spălaţi pe dinţi sau să beţi apă, scuipaţi pe o bandă de pH şi înregistraţi valoarea. Urinaţi într-un recipient mic şi măsuraţi pH-ul urinei. Ideal ar fi ca pH-ul salivar să fie peste 7, iar cel al urinei să fie între 6.4 şi 6.8.
Măsurarea pH-ului este o modalitate simplă de monitorizare a dinamicii interne a sănătăţii noastre la un nivel celular. A fi proactivi în ceea ce priveşte prevenirea va duce la o creştere a energiei, o sănătate mai bună şi o minte liniştită.


Articole înrudite