Cercetători din toată lumea realizează uneori studii ciudate. Din această categorie face parte şi cel efectuat la Universităţile din Amsterdam şi Leyden (Olanda), care susţine că o alimentaţie bogată în spanac şi ouă ar putea contribui la reducerea numărului de accidente rutiere, relatează 7sur7.be.
Un nutrient prezent în cele două alimente, precum şi în brânză şi soia, numit tirozină, ar ajuta la stimularea reflexelor. În cadrul studiului, publicat în revista Neuropsychologia, au fost testate două grupuri de participanţi, care au fost aşezaţi la calculatoare. Când pe ecran apărea o săgeată verde, trebuia ca ei să apese pe un buton corespunzător sensului săgeţii (stânga sau dreapta) cât mai repede. Când apărea o săgeată roşie, nu trebuia să facă nimic. Rezultatul a fost că cei care băuseră înainte câte un suc de portocale cu adaos de tirozină au avut reflexe mai bune decât cei care primiseră suc de portocale clasic, fără tirozină.
Cercetătorii sunt convinşi că un consum regulat de alimente cu tirozină, cum ar fi spanacul şi ouăle, ar putea îmbunătăţi reflexele şoferilor aflaţi la volan şi, în consecinţă, reduce numărul accidentelor rutiere. Ei nu spun însă, cel puţin deocamdată, ce cantităţi de alimente trebuie consumate pentru un rezultat mulţumitor, încheie 7sur7.be.