Sucurile naturale pot dăuna sănătăţii, dacă este depăşită cantitatea de 200 de ml zilnic, a declarat prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
"Fructele şi legumele se mănâncă, nu se beau. Asta este regula. Mâncându-le, beneficiem şi de fibrele alimentare, care au rol atât de bun, au un rol extrem de complex. Atât metabolic, încetinesc absorbţia hidraţilor de carbon şi nu se solicită pancreasul, fixează o parte din lipide în interiorul tubului digestiv, combat constipaţia, previn cancerul de colon", a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, prof. univ. dr. Maria Moţa.
Ea a spus că nu trebuie să înlocuim apa cu fresh-urile, iar zilnic nu trebuie să depăşim 200 de ml de suc natural din fructe şi legume.
„Nu trebuie să ne hidratăm cu fresh-uri, ne hidratăm cu apă. Fresh-ul îl putem consuma, e o mare plăcere, e foarte bun, în cantităţi limitate, dar nu pentru hidratare. Cantitatea în cursul unei zile este de 100 — 200 de ml", a adăugat prof. univ. dr. Maria Moţa.
Specialiştii nutriţionişti nu ne interzic să consumăm fresh-urile la o anumită oră din zi, însă ne recomandă cumpătare.
"Eu nu aş vedea o indicaţie specială în anumite momente. Când îţi face plăcere. E de plăcere, nu de necesitate", a mai precizat preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.