Portocalele sunt bogate în vitamina C şi, acum mai mult ca niciodată, este bine sa le consumăm, întrucât întăresc sistemul imunitar şi previn răcelile specifice perioadei de iarnă. În plus, aceste citrice au efecte antioxidante şi reîntineresc pielea, se arată într-un articol publicat vineri de portalul spaniol www.abc.es. Toate aceste proprietăţi stimulează includerea portocalelor în orice dietă. Dar, la fel de adevărat este că nu toate portocalele sunt identice. Este esenţial să putem deosebi portocalele naturale dintre numeroasele sortimente pe care le găsim prin pieţe.
Aşadar, atunci când consumatorii cumpără aceste fructe, ei pot să aplice câteva trucuri pentru a şti dacă portocalele sunt naturale. Primul dintre ele este mirosul. Portocalele ce nu au fost supuse unui tratament cu produse chimice au un miros caracteristic. Un alt criteriu este aspectul, cele păstrate în camere frigorifice fiind mai strălucitoare şi mai atrăgătoare la vedere, spre deosebire de cele netratate cu produse chimice, care au o culoare mată. O altă diferenţă semnificativă constă în savoarea fructelor. Portocalele congelate sunt mai puţin zemoase pentru că au fost culese înainte de finalizarea procesului de maturare. Prin pierderea apei fructele pierd şi o parte din proprietăţi.