26 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O nouă cercetare a scos la iveală faptul că atleţii trăiesc cu 2,8 ani peste speranţa medie de viaţă. Studiul indică faptul că participanţii la concursurile sportive de ciclism, canotaj sau tenis ajung să se bucure de cea mai mare speranţă de viaţă. Vestea bună, spun oamenii de ştiinţă, este că şi populaţia generală ar putea ajunge la astfel de performanţe prin realizarea mai multor exerciţii fizice. La această concluzie au ajuns specialiştii după ce au analizat două studii realizate asupra atleţilor olimpici.
Studiile au privit speranţa de viaţă şi sănătatea a 25.000 de atleţi care au luat parte la competiţii sportive încă din 1896. Cel mai mic beneficiu, din punct de vedere a longevităţii, l-au avut cei care au practicat sporturi de contact, pe când practicanţii de ciclism, de exemplu, au obţinut cele mai bune rezultate la testele privind nivelul sănătăţii. Mai mult, din cele două studii a reieşit că şi cei care au îmbrăţişat sporturi cu intensitate mai mică, precum golful au avut de câştigat.
O posibilă explicaţie pentru acest fenomen ar putea include genetica, factorii care influenţează speranţa de viaţă şi venitul sau statutul pe care îl are un sportiv de succes. Cu toate acestea, specialiştii sugerează că şi oamenii de rând ar putea trăi la fel de mult precum atleţii olimpici dacă sunt dispuşi să practice 150 de minute de exerciţii viguroase pe săptămână. Studiile sugerează că persoanele care reuşesc să se menţină la acest nivel de practicare a sportului pot trăi cu câţiva ani mai mult comparativ cu restul oamenilor.


Articole înrudite