Cu siguranţă nu putem evita procesul de îmbătrânire, însă, cu un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie atent aleasă, cu siguranţă îl putem încetini. Dacă alegem cu cap alimentele pe care le consumăm, vom reuşi să evităm sau să prevenim anumite boli, să ne simţim mai energici şi să arătăm mai bine.
Ciocolată
Foarte important pentru sănătatea organismului nostru este ca sângele să curgă aşa cum trebuie prin vene şi artere. Putem avea parte de tinereţe doar dacă avem o circulaţie perfectă. Din fericire, ciocolata conţine flavanol din belşug, substanţă ce menţine funcţia circulaţiei la un nivel normal. Consumul de ciocolată ne ajută să prevenim bolile legate de circulaţie, tensiunea arterială, diabetul, demenţă şi suferinţele legate de rinichi.
Iaurt
O cană de iaurt conţine bacterii benefice pentru organism, ce ajută la digerarea tuturor mâncărurilor consumate peste zi. Mâncând iaurt vom avea un sistem digestiv cu o funcţionare perfectă şi un tract digestiv curat ca lacrima, evitând astfel problemele de sănătate (legate de digestie) ce pot apărea odată cu vârsta. La fel, mult iubitul iaurt conţine calciu şi ne fereşte de bolile oaselor, precum osteoporoza.
Nuci
Este dovedit de cercetători că numeroase tipuri de nuci au beneficii pentru sănătate. Ele conţin nutrienţi şi minerale, sunt bogate în grăsimi nesaturate şi ne ajută să prevenim bolile de inimă şi chiar cancerul. Mai mult, ele conţin vitamine şi minerale ce acţionează asupra organismului nostru ca şi oxidanţi, oferindu-ne mult râvnita tinereţe fără bătrâneţe.
Ulei de măsline
Atunci când folosim ulei de măsline în mâncăruri ne bucurăm de beneficiile acestuia din plin. Uleiul de măsline conţine polifenoli şi antioxidanţi ce ne ne ajută să evităm ori să prevenim bolile legate de procesul de îmbătrânire. Ca şi sănătoasele nuci, el conţine grăsimi nesaturate şi luptă împotriva bolilor de inimă şi a nemilosului cancer.