20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Zahărul, la originea îmbătrânirii organismului uman
Zahărul, la originea îmbătrânirii organismului uman
Zahărul rafinat nu doar măreşte talia şi favorizează apariţia cariilor, ci de asemenea accelerează procesul de îmbătrânire a organismului uman, după cum au demonstrat cercetări recente ale unei echipe de nutriţionişti şi dermatologi australieni, potrivit The Sydney Morning Herald.
Consumul de zahăr, potrivit nutriţionistului Michele Chevalley Hedge, duce la apariţia unor molecule extrem de nocive în organismul uman, cunoscute sub denumirea de produse de glicozilare avansată (AGE) care afectează colagenul şi elastina.
Antioxidanţii, care contribuie la menţinerea aspectului sănătos şi elastic al pielii, se diminuează considerabil în cazul unui consum excesiv de produse cu zahăr.
Mulţi oameni, conform acestuia, nici nu realizează cât zahăr consumă împreună cu pâinea, cerealele de la micul dejun, batoanele de musli, băuturile energizante sau iaurturile cu fructe. Prin urmare, reducerea consumului de zahăr prin revizuirea regimului alimentar va contribui la o ameliorare vizibilă a aspectului pielii.
Totuşi, în opinia expertului dermatolog din Sydney dr. Phillip Artemi, dacă ar fi de comparat factorii cei mai nocivi pentru starea pielii pe primul loc ar trebui plasate razele solare şi nu zahărul.
Referitor la zahăr, şi geneticienii australieni consideră că reducerea cantităţii de zahăr din consumul zilnic s-ar reflecta imediat la nivelul întregului organism, dar atenţionează doamnele să nu se aştepte la minuni: ridurile nu vor dispărea peste noapte nici chiar dacă vor renunţa un timp la zahăr.


Articole înrudite