02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ora potrivită pentru mâncarea potrivită
Ora potrivită pentru mâncarea potrivită
Conform statisticilor, circa 65% din cancere şi peste 80% din bolile cardiovasculare sunt direct legate de dietă. Consumând alimentele potrivite, la momentul oportun, îi vei furniza suficientă energie organismului pentru a te feri de bolile grave. Iată la ce ore trebuie să mănânci ca să ai un metabolism sănătos.

Între 07.00 şi 09.00

Începe-ţi ziua cu un pahar de apă pentru a-ţi curăţa rinichii. Apoi, pentru a furniza energia necesară muşchilor, mănâncă un sendvis cu brânză, şuncă şi crudităţi (roşii, castraveţi, ardei etc.). După micul dejun bea un suc de fructe, apă sau ceai. Îţi va fi de folos mai ales acum, pe timpul verii, când pierzi o cantitate mare de lichide prin transpiraţie.

Între 09.00 şi 11.00

Chiar dacă în acest interval pleci sau eşti deja la serviciu, fă tot posibilul să mănânci fructe cu aport energetic deosebit. Prunele, strugurii şi piersicile sunt cele mai potrivite pentru primele ore ale zilei de muncă. Tot acum este momentul să introduci în alimentaţie puţin calciu şi fibre. Consumă brânză, iaurt şi lapte cu cereale.

Între 11.00 şi 13.00

Spre mijlocul zilei, energia începe deja să-ţi scadă. De aceea, parcă nu te mai poţi concentra atât de bine cum ţi-ai dori, nu prea mai ai spor la treabă şi simţi nevoia să te odihneşti. Fă-ţi timp pentru încă o gustare de prânz. Un covrig, o brioşă şi o banană sau un măr te revigorează şi îţi redau capacitatea de concentrare de care ai nevoie pentru a avea un randament mai bun.

Între 13.00 şi 15.00

Menţine-ţi energia necesară pentru desfăşurarea activităţii la cote maxime după prânz consumând proteine slabe. Puiul şi peştele constituie hrana ideală pentru creier. Te ajută să te concentrezi toată după-amiaza. Nu uita de salata de varză, roşii, castraveţi ş.a.m.d, bogată în vitamine, săruri minerale şi antioxidanţi. Au o valoare calorică mică dar sunt un adevărat izvor de sănătate pentru organism. Pe lângă faptul că nu ai cum să te îngraşi, meniul cu peşte sau pui şi crudităţi menţine sănătatea intestinelor, stomacului, ficatului şi a veziculei biliare.

Între 15.00 şi 17.00

Chiar dacă pofteşti la dulciurile preparate din zaharuri, ar fi bine să te abţii. Decât să dai iama în prăjituri, îngheţată sau produse de patiserie, mai bine mănâncă un fruct, în stare naturală sau uscat. Apoi poţi să bei o ceaşcă de ceai îndulcit cu zahăr.

Între 17.00 şi 19.00

Potoleşte-ţi foamea cu legume proaspete sau gătite cât mai puţin, carne slabă, care contribuie la refacerea celulelor organismului, şi un desert. Masa de seară este singura în care poţi consuma cu încredere produse zaharoase. Asta pentru că zahărul din sânge eliberează serotonină, care relaxează în mod natural muşchii şi induce senzaţia de somn. Dacă vrei un fruct, mănâncă o banană. Are acelaşi efect. Dacă nu, la desert bea un pahar cu lapte cald, care îţi asigură un somn liniştit.


Articole înrudite