27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O pensionară din Brăila a bătut recordul! A sunat de 11.000 de ori la 112 fără un motiv real, în 2022
O pensionară din Brăila a bătut recordul! A sunat de 11.000 de ori la 112 fără un motiv real, în 2022

O pensionară din Brăila a sunat anul trecut la 112 de 11.000 de ori, fără să aibă vreodată un motiv real. Şi nu e singura. 4 milioane de apeluri nejustificate s-au înregistrat în 2022 la numărul de urgenţă. Oamenii au sunat pentru că se plictiseau, pentru că li se părea amuzant, sau aveau de raportat infracţiuni închipuite, notează digi24.ro.
"Reporter: Înţeleg că în 2022 aţi sunat de 11.000 de ori. Femeie: Probabil! Reporter: Practic, de vreo 30 de ori pe zi. Femeie: Da, cam aşa ceva, da. Reporter: Aşa de mult sunaţi? Femeie: Da, da, da!".
Femeia a apelat în fiecare zi, anul trecut, cel puţin o dată pe oră, numărul de urgenţă 112. Spune că este în conflict cu mai mulţi vecini din bloc şi speră ca oamenii legii să-i aducă rezolvarea. Apelurile dovedite nejusticate i-au adus o amendă de 2.000 de lei, însă asta nu a oprit-o.
"Femeie: Mi-au bătut şi în uşă. Am sunat, în special, ca să anunţ poliţia, să-şi ia măsurile care trebuie legat de persoanele astea. Am chemat şi salvarea, pentru că mi se făcea rău. Reporter: Ultima dată când aţi sunat la 112? Femeie: Ieri, parcă. Ieri. Eu sunt scurtă, nu stau la poveşti. Am bătut recordul.", spune femeia.
"La nivelul IPJ Brăila, în anul 2022 au fost aplicate un număr de 1.113 sancţiuni contravenţionale", spune Elena Ostache, purtător de cuvânt IPJ Brăila.

Locul 2, o persoană din Vrancea. A sunat de peste 5.000 de ori ca să înjure operatorii

Tot anul trecut, o persoană din Vrancea a sunat la numărul unic de urgenţă 112 de peste 5.000 de ori doar ca să le aducă injurii operatorilor de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale - STS.
Anul trecut, operatorii STS au răspuns la peste 10 milioane de apeluri, iar aproape jumătate dintre ele au fost pentru cazuri care nu erau urgente.
"Sunt persoane care sună şi pentru un sfat medical. Le transmitem că suntem apel de urgenţă, doar pentru urgenţele majore. Sunt şi persoane depresive. Le recomandăm să meargă la psiholog", spune Geta Conţescu, asistent dispecerat SAJ Galaţi.
"Sunt unele persoane care sună pentru că pur şi simplu nu au cu cine să vorbească şi caută suport din acest punct de vedere şi, evident, există şi problematica, să spunem, de sănătate mintală a unor persoane care, astfel, caută validare socială şi doresc pe cineva care să-i asculte", spune Diana Bulai, psiholog.
Apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112 le poate aduce oamenilor amenzi de până la 2.000 de lei. În cazul în care situaţia se repetă, amenzilor pot ajunge chiar şi până la 4.000 de lei.


Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi