Un mic dejun care include "un răsfăţ dulce" contribuie la scăderea în greutate, susţin oamenii de ştiinţă, citaţi de Daily Mail. O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv a ajuns la concluzia că includerea într-un mic dejun de 600 de calorii a unei porţii de budincă, pe lângă proteine şi carbohidraţi, are un rol benefic în procesul de slăbire. În plus, ajută la menţinerea greutăţii. Secretul acestei "diete" este consumul dulciurilor dimineaţa, când metabolismul este ridicat.
Tendinţa de a evita dulciurile în totalitate nu face decât să producă dependenţă faţă de acest fel de produse. Includerea lor în micul dejun ajută la controlul poftei de dulciuri pe tot parcursul zilei.
Timp de 32 de săptămâni, cât a durat studiul, subiecţii care au consumat dulciuri la micul dejun - fursecuri, prăjituri sau ciocolată - au înregistrat o scădere în greutate mai mare decât cei care au evitat includerea lor în dietă. Pe toată durata studiului, 193 de persoane diagnosticate cu obezitate au fost împărţite în două grupuri, având o raţie identică de calorii: 1600 pentru bărbaţi, 1400 pentru femei. Primul grup a primit o dietă săracă în carbohidraţi, care includea şi un mic dejun de 300 de calorii. Al doilea grup a primit un mic dejun de 600 de calorii, bogat în proteine şi carbohidraţi, care includea, de fiecare dată, şi desert. La jumătatea perioadei, subiecţii din ambele grupuri au pierdut în jur de 15 kg, de persoană. În a doua jumătate a perioadei, însă, rezultatele au fost total diferite. Cei din grupul cu dieta săracă în carbohidraţi s-au îngrăşat aproximativ 10 kilograme, în timp ce subiecţii din grupul care avea un mic dejun mai bogat au pierdut încă 6,5 kg.
Tendinţa de a evita dulciurile în totalitate nu face decât să producă dependenţă faţă de acest fel de produse. Includerea lor în micul dejun ajută la controlul poftei de dulciuri pe tot parcursul zilei.
Timp de 32 de săptămâni, cât a durat studiul, subiecţii care au consumat dulciuri la micul dejun - fursecuri, prăjituri sau ciocolată - au înregistrat o scădere în greutate mai mare decât cei care au evitat includerea lor în dietă. Pe toată durata studiului, 193 de persoane diagnosticate cu obezitate au fost împărţite în două grupuri, având o raţie identică de calorii: 1600 pentru bărbaţi, 1400 pentru femei. Primul grup a primit o dietă săracă în carbohidraţi, care includea şi un mic dejun de 300 de calorii. Al doilea grup a primit un mic dejun de 600 de calorii, bogat în proteine şi carbohidraţi, care includea, de fiecare dată, şi desert. La jumătatea perioadei, subiecţii din ambele grupuri au pierdut în jur de 15 kg, de persoană. În a doua jumătate a perioadei, însă, rezultatele au fost total diferite. Cei din grupul cu dieta săracă în carbohidraţi s-au îngrăşat aproximativ 10 kilograme, în timp ce subiecţii din grupul care avea un mic dejun mai bogat au pierdut încă 6,5 kg.