02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acidul trans-palmitoleic, care se găseşte îndeosebi în produsele lactate, precum laptele, brânza, iaurtul şi untul, ar reduce riscul de a face diabet de tip 2, arată un studiu publicat în revista Annals of Internal Medicine, citat de site-ul lesquotidiennes.com.
El a fost realizat de cercetători de la Harvard School of Public Health pe 3736 participanţi, timp de 20 de ani. S-a constatat că persoanele care aveau cel mai ridicat nivel de acid trans-palmitoleic în sânge prezentau cel mai mic risc să dezvolte un diabet. Această constatare ar trebui susţinută de teste clinice în vederea elaborării unui demers terapeutic, dacă este posibil. Potrivit autorului principal al studiului, acest acid „are un efect protector deosebit de puternic, mai puternic decât celelalte mijloace pe care le ştim benefice împotriva diabetului”.
Acidul trans-palmitoleic nu este produs în mod natural de organism, trebuind să fie introdus în alimentaţia zilnică sau într-un regim special.

Articole înrudite