01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un obiectiv principal al PNL Galaţi prinde contur: un nou spital municipal se naşte în Galaţi
Un obiectiv principal al PNL Galaţi prinde contur: un nou spital municipal se naşte în Galaţi

PNL Galaţi se ţine de cuvânt! Printre obiectivele principale ale Partidului Naţional Liberal pentru municipiul Galaţi în actualul mandat al Consiliului Local s-a numărat realizarea unui nou spital municipal. Acum, după mai multe demersuri pe care consilierii locali PNL le-au realizat în cei doi ani şi jumătate din actualul mandat, proiectul propus de PNL prinde contur.
Indicatorii tehnico-economici ai unui nou spital vor fi supuşi spre aprobare în şedinţa Consiliului Local de astăzi, 29 iunie.
Gălăţenii trebuie să beneficieze de servicii de sănătate la standarde europene, de un spital modern. PNL Galaţi a arătat, atât în campania din 2020, cât şi prin iniţiativele consilierilor locali, necesitatea construirii unui nou spital. Lipsa unui spital municipal s-a simţit mai acut după desfiinţarea vechiului spital municipal de către Consiliul local din acea vreme.
Acum, facem paşi concreţi pentru realizarea acestui obiectiv important pentru sănătatea gălăţenilor.
Noul spital va avea o capacitate de 300 de paturi de spitalizare continuă şi 20 de paturi de spitalizare de zi. Noua unitate îşi propune să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile care necesită o abordare multidisciplinară, să creeze o unitate compactă autonomă, de urgenţă, cu funcţionalitate integrată (investigaţii, diagnostic şi tratament), să eficientizeze actul medical scurtând timpul necesar pentru obţinerea unui diagnostic cât mai rapid şi la costuri cât mai mici, să optimizeze serviciile medicale în ceea ce priveşte cazurile acute, să propună soluţii de management eficient al consumurilor şi al mentenanţei clădirii.
Noul spital se va construi pe Strada Traian şi cuprinde trei loturi de teren, din care un lot este situat în intravilanul comunei Vânători, judeţul Galaţi, iar două loturi sunt amplasate în intravilanul municipiului Galaţi.
Unitatea va fi de tip monobloc format din şase corpuri structurale cu regim de înălţime diferit (subsol, demisol, parter şi 7 etaje). Suprafaţă totală construită va fi de 50.935 mp la care se adaugă 34.505 mp de spaţii verzi amenajate şi o suprafaţă de 59.350 mp alei carosabile, de acces şi parcări pentru pacienţi, aparţinători şi personal.
PNL se ţine de cuvânt, iar construirea unui nou spital municipal este unul dintre angajamentele pe care actualii consilieri locali ai PNL şi le-au asumat la alegerile locale din 2020.


Articole înrudite