01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
George Stângă, preşedinte PNL: Comisia Europeană a aprobat a doua plată din PNRR de aproape 3 miliarde de euro!
George Stângă, preşedinte PNL: Comisia Europeană a aprobat a doua plată din PNRR de aproape 3 miliarde de euro!

Comisia Europeană a aprobat plata celei de-a doua tranşe din PNRR pentru România, de aproape 3 miliarde de euro. Este vorba despre bani europeni care vor contribui esenţial la modernizarea României în toate domeniile cheie, în special infrastructură, sistemul sanitar şi cel educaţional.
Sunt bani care vor ajunge în România pentru a finanţa proiectele de care ţara noastră şi comunităţile locale au nevoie. Cel care trebuie felicitat pentru ducerea la îndeplinire a acestei cereri de plată este ministrul Marcel Boloş, cel care a condus ministerul investiţiilor şi proiectelor europene şi care a reuşit să rezolve toate obstacolele care au apărut în calea ţării noastre. S-a dovedit că un profesionist la fonduri europene poate debloca sumele care trebuie plătite în România. Acceptarea cererii de plată numărul doi din PNRR este un succes al Guvernului condus de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă”, a spus preşedintele PNL Galaţi, deputatul George Stângă.
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că Partidul Naţional Liberal îşi continuă angajamentul de a depune toate eforturile necesare pentru ca România să poată absorbi cât mai mulţi bani europeni, pentru dezvoltarea comunităţilor şi creşterea nivelului de trai.
România trebuie să continue să îndeplinească ţintele şi jaloanele din PNRR, pentru că investiţiile sunt cel mai bun instrument pe care îl avem în lupta cu inflaţia şi creşterile de preţuri. În ultimul an, rata absorbţiei fondurilor europene a crescut de la 54% la nivelul record de 77%, însemnând că, timp de un an, în România au intrat în fiecare zi câte 31 de milioane de euro”, a afirmat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.


Articole înrudite