03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Toader promite că aduce bani de la buget şi pentru Galaţi
Toader promite că aduce bani de la buget şi pentru Galaţi
Liderul grupului parlamentar PDL, Mircea Nicu Toader, este dispus să susţină pentru finanţări de la bugetul de stat o serie de proiecte investiţionale locale, cu excepţia celor două pe care Boldea dorea să le impună. Facem referire la reabilitarea actualei centuri a oraşului şi la acceleratorul de particule al spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei”, care ar putea răspunde necesităţii bolnavilor de cancer care în prezent trebuie să aştepte luni întregi pentru a le ajunge rândul la anticul aparat din anii '70 pe care îl are spitalul. Aceleaşi două propuneri au fost formulate de la nivelul judeţului, preşedintele CJ Eugen Chebac cerând sprijinul tuturor parlamentarilor gălăţeni să obţină fonduri pentru cele două investiţii, ca amendamente pe care să le susţină la adoptarea bugetului statului pe anul 2012.
Toader nu s-a arătat dornic să susţină cele două proiecte „ale lui Boldea”, argumentând că actuala şosea de centură traversează de fapt oraşul, drept pentru care trebuie făcută alta, iar o investiţie atât de costisitoare reprezentată de acceleratorul de particule nu se justifică într-un spital judeţean în paragină. În plus, Toader a ţinut să sublinieze faptul că este parlamentar de Tecuci, aşa că, gălăţenii ar trebui să ceară investiţii obţinute de către parlamentarii ce reprezintă urbea. Apoi a continuat ca replică la criticile dese ale vechiului său prieten liberal, deputatul Victor Paul Dobre: „Am avut destui oameni în guvernul României, inclusiv un ministru de Interne, care nu au reuşit să introducă nici măcar un leuţ în Centura Galaţiului”.
Toader s-a lăudat că va susţine investiţii ce implică alocări din bugetul de stat al anului viitor ce totalizează circa 290 de milioane de lei şi a menţionat cele mai importante proiecte: drumul de centură al Tecuciului; studiul de fezabilitate şi asistenţă tehnică pentru trasarea drumului de centură al municipiului Galaţi, pentru ca din 2013 să poată fi începute lucrările de amenajare; mansardarea a cinci cămine studenţeşti, pentru fiecare revenind câte un milion de lei; reabilitarea Spitalului de Copii „Sf. Ioan”; construcţia noului sediu al Oficiului pentru Cadastru; reamenajarea canalului Sulina şi îmbunătăţirea şenalului navigabil Călăraşi-Brăila-Galaţi în valoare de 21 milioane lei; finalizarea investiţiei privind electrificarea liniei CFR Galaţi-Tecuci nefinalizată nici după 20 de ani; reamintim că investiţia include şi noua gară de călători, care, a fost dată în folosinţă fără să fi fost finalizată, şi a început deja să se degradeze. Mircea Toader a promis jurnaliştilor gălăţeni că prin această ultimă investiţie menţionată vor fi realizate toate lucrările neterminate ale noii gări.


Articole înrudite