06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Democrat-liberalii gălăţeni şi-au propus să obţină trei parlamentari, dintre care doi deputaţi şi un senator, la alegerile din luna decembrie. Potrivit preşedintelui PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, la finele acestei săptămâni, formaţiunea politică gălăţeană îşi va desemna candidaţii pentru cele 13 colegii din judeţul Galaţi, urmând ca propunerile să fie transmise către conducerea naţională a partidului pentru validare.
„Urmează să ne întâlnim şi cu reprezentanţii celorlalte partide din alianţă. Atât timp cât au candidaţi foarte buni, suntem foarte deschişi în ceea ce priveşte cedarea unor colegii. Principala condiţie este ca acei candidaţi să stea mai bine decât cei ai PDL. Nu pot fi de acord, însă, să cedăm colegii unor candidaţi care vor duce scorul alianţei sub un scor potenţial. Scopul nu este să le dăm colegii, ci să căutăm candidaţii cei mai buni. Optimişti, am putea obţine un scor ca în 2008: trei deputaţi şi un senator. Vrem să obţinem un scor cu mult peste cel de la alegerile locale”, ne-a declarat Doru Resmeriţă.
Negociază cu doi simpatizanţi ce provin din administraţia locală
Conducerea filialei gălăţene a partidului poartă, în aceste zile, negocieri cu „doi posibili candidaţi, simpatizanţi ai PDL, ce activează în administraţia publică”, potrivit lui Resmeriţă.
„Nu sunt membri de partid, însă sunt oameni cu potenţial, care ar putea obţine un scor foarte bun la alegeri. (...) Peisajul politic este mult schimbat faţă din 2008. Există şi PP-DD, o formaţiune politică deloc de neglijat, care poate obţine un scor cu ajutorul căruia să intre în Parlament. Noi suntem în competiţie şi cu ei, dar şi cu USL. Am constatat că, uneori, când scade PDL în sondaje, creşte PP-DD. Există un segment de electorat care se mută de la noi la ei şi invers”, a afirmat democrat-liberalul.


Articole înrudite