04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Înainte de adoptarea Ordinii de zi a şedinţei ordinare aferentă lunii noiembrie a Consiliului Judeţului, consilierul Nicolae Bacalbaşa a cerut retragerea a două propuneri care priveau investiţii la Spitalul de Urgenţă. Bacalbaşa a declarat că nu e momentul investiţiilor în condiţiile în care spitalul s-a confruntat cu acele cazuri de infecţii care au dus la moartea unor pacienţi. Vicepreşedinta CJ Tania Bogdan a intervenit pentru acordare sprijinu în favoarea propunerii lui Bacalbaşa din partea liberalilor. Astfel, investiţia nu va mai putea fi prinsă în bugetul pentru 2012 iar judeţul va pierde o investiţie de 200.000 de lei. Eugen Chebac a supus la vot ordinea de zi aşa cum era iniţial, numai că votul în Consiliul Judeţului s-a răsucit: PDL şi PC au votat pentru, iar PSD şi PNL au respins ordinea de zi. În urma votului, Chebac a suspendat şedinţa şi nu va fi reprogramată pe parcursul acestei luni, conform declaraţiilor sale.
Consilierii au fost şocaţi de situaţie, căci se aşteptau doar să retragă investiţiile respective şi nu să fie suspendată şedinţa. Conform regulamentului, neadoptarea ordinii de zi a dus la suspendarea şedinţei. Dacă scenariul se repetă şi în decembrie, bugetul judeţului riscă să nu fie adoptat iar dacă şedinţele se suspendă timp de trei luni consecutiv, Consiliul Judeţului se dizolvă şi urmează organizarea alegerilor anticipate. Situaţia nu ar mai fi fost posibilă dacă până la alegeri mai erau cel mult 6 luni.
Trebuie precizat că procedurile pentru investiţia respinsă începuseră cu mult înainte să apară cazul cu decesele de la judeţean. În plus, investiţia nu avea legătură cu igienizarea de care are nevoie spitalul pentru a evita astfel de nenorociri şi pe viitor. Eugen Chebac a precizat: „Igienizarea nu face parte din programul de investiţii şi modernizări, ci face parte din lucrările curente care se desfăşoară în spital, fără a fi supuse aprobării în şedinţă de CJ”.
Şedinţele consensuale de la judeţ par să fi apus. Răfuiala politică este justificată de decizia lui Chebac de a candida pentru fotoliul de preşedinte CJ în mandatul viitor, chiar dacă partidul şi uniunea din care face parte au ales susţinerea lui Bacalbaşa. UNPR va anunţa astăzi susţinerea candidaturii lui Chebac în cursa pentru funcţia pe care o vizează. Chebac a confirmat că va fi prezent la Conferinţa Judeţeană a UNPR de la Teatrul Dramatic: „Am primit invitaţia şi rămân consecvent declaraţiilor mele anterioare. Voi participa şi voi negocia cu orice formaţiune politică, inclusiv cu societatea civilă, pentru candidatura mea în anul 2012. Şi bineînţeles, ca om serios, şi ceea ce promit şi fac, am primit această invitaţie, voi participa, dar deciziile vor fi luate după ce mă voi convinge de anumite linii pe care le are fiecare partid, societatea civilă vizavi de ceea ce am spus şi repet de fiecare dată: interesul meu este cetăţeanul, interesul meu e agenda publică şi bineînţeles dezvoltarea durabilă a judeţuilu Galaţi”.
Chebac nu ştia dacă va veni pe parcursul serii şi la Teatrul Muzical, căci liberalii nu îl invitaseră la Gala premiilor PNL, însă preşedintele CJ a adăugat că mai au timp să îl invite.


Articole înrudite