04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Disputele politice se duc şi pe baza CNP-ului în această perioadă de colectare a datelor de la populaţie de către recenzori. Social-democraţii reclamă că în spatele solicitării CNP-ului de către recenzori se află intenţia de fraudare a alegerilor de anul viitor de către actuala coaliţie de guvernare.
Deputatul PSD Florin Pâslaru susţine că, personal, va refuza să îşi dea CNP-ul când va fi chestionat pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor care se desfăşoară în această perioadă. Pâslaru a declarat: ”Eu nu voi da CNP-ul. Dacă au CNP-ul vor putea frauda alegerile, dacă nu reuşesc prin metoda domnului Baconschi cu aducerea acelui milion de voturi din diasporă. Cred că PDL se gândeşte că Baconschi nu poate aduce milionul de voturi şi atunci spune - lasă că avem noi CNP-urile, cele care nu sunt active. Iar din totalul CNP-urilor le scădem pe acestea existente şi cu celelalte ne jucăm cum vrem noi”.
Social-democratul a mai adăugat că prezentarea CNP-urilor nu este o cerinţă a comisiilor europene de specialitate: ”Toată lumea e de acord că această activitate (recensământul - n.r.) are importanţă şi e bine să fie făcută. Cu ce nu suntem de acord, noi PSD şi USL sau peste 80% din populaţia României, cu ceea ce încearcă Guvernul să facă prin solicitarea CNP-ul, că dacă nu îţi dai toate datele poţi să fii amendat; mi se pare o aberaţie şi o forţare a mâinii românilor de către guvernanţi să capete de la cetăţenii intervievaţi CNP-urile. E un lucru pe care nici UE, nici comisiile europene de specialitate nu îl cer. E un lucru de intimitate, de siguranţă personală şi nu înţeleg de ce se cere acest lucru”.
Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, a adăugat că CNP-ul nu poate fi solicitat decât de către reprezentanţii instituţiilor abilitate (poliţişti, jandarmi - n.r.), iar recenzorii nu fac parte din această categorie.
Senatorul Marius Necula s-a amuzat pe seama acuzaţiilor lui Pâslaru prvind fraudarea alegerilor de către cei aflaţi la guvernare, în baza culegerii CNP-urilor de către recenzori: „O fi ştiind el ceva!”


Articole înrudite