19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul Marius Humelnicu s-a întâlnit cu peste 200 de siderurgişti nemulţumiţi de legea pensiilor
Senatorul Marius Humelnicu s-a întâlnit cu peste 200 de siderurgişti nemulţumiţi de legea pensiilor

Peste 200 de siderurugişti aflaţi în câmpul muncii sau pensionari din acest domeniu au venit la cabinetul senatorului Marius Humelnicu, la invitaţia acestuia, pentru a sta de vorbă despre nemulţumirile acestora faţă de unele prevederi ale noii legi a pensiilor.
Reprezentanţii Asociaţiei de pensionari Siderurgistul 2006 Galaţi, ai Sindicatului Siderurgistul AMG Galaţi şi ai Sindicatului Cartel Alfa Galaţi prezenţi la întâlnire vor centraliza propunerile de amendamente la Legea 360/2023, care ulterior vor ajunge în Parlamentul României.
„Tema centrală a discuţiilor a fost Legea 360/2023 privind sistemul public de pensii, mai ales faptul că aceasta nu respectă pe deplin drepturile siderurgiştilor. Reprezentanţii pensionarilor vor centraliza nemulţumirile exprimate pentru a formula amendamente necesare acestei legi.  Vom continua să facem tot ce ne stă în putinţă ca să fie făcută dreptate în cazul muncitorilor din grupele speciale şi deosebite de muncă, atât pentru pensionarii actuali, cât şi pentru cei care urmează să iasă la pensie. Înţeleg foarte bine condiţiile grele de muncă ale siderurgiştilor, deoarece sunt fiu de siderurgist. Tatăl meu a lucrat o viaţă întreagă în combinatul siderurgic, iar efortul şi sacrificiul muncitorilor din acest domeniu trebuie respectate şi recunoscute prin măsuri corecte şi echitabile”, a declarat senatorul social-democrat Marius Humelnicu.
Acesta a afirmat că acest demers va fi susţinut şi de ceilalţi parlamentari PSD de Galaţi, astfel încât vocea siderurugiştilor gălăţeni să fie auzită şi că aceste amendamente vor reflecta realitatea şi nevoile siderurgiştilor.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite