19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senator Laura Georgescu, mesaj emoţionant adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor
Senator Laura Georgescu, mesaj emoţionant adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor

Odată cu venirea toamnei ne aflăm din nou la începutul unui an şcolar, moment încărcat de emoţie, speranţă şi noi oportunităţi, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice.

Este o mare bucurie să vedem cum mii de elevi din 45 de unități școlare din municipiul Galaţi vor începe cursurile în spații modernizate cu bani europeni datorită ambiţiei primarului Ionuţ Pucheanu de a accesa fonduri nerambursabile prin intermediul cărora să modernizeze întreaga infrastructură şcolară. Nu în ultimul rând, Primăria Galaţi a derulat cel mai mare program din educaţie din ultimii 30 de ani privind dotări de ultimă generaţie pentru toate şcolile din municipiu, în valoare totală de 16 milioane de euro.
Trebuie amintite şi sutele de milioane de euro atrase de Consiliul Judeţean Galaţi pentru reabilitarea și dotarea unităţilor de învăţământ din subordine, dar şi în programele dedicate copiilor defavorizaţi din mediul rural. Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, are permanent pe lista de priorităţi educaţia şi sănătatea gălăţenilor.

Pentru voi, elevii, acest moment reprezintă o nouă etapă de învăţare şi explorare. Sunt cadru didactic și înţeleg perfect cât de importantă este această perioadă din viaţa voastră. Şcoala nu este doar locul unde acumulaţi cunoştinţe, ci şi locul unde vă formaţi caracterul, unde învăţaţi să vă urmăriţi pasiunile. Vă încurajez să abordaţi fiecare zi de şcoală cu deschidere şi curiozitate, să vă respectaţi profesorii şi colegii şi să nu uitaţi că fiecare provocare este o oportunitate de a deveni mai puternici.

Pentru dumneavoastră, părinţii, începutul anului şcolar vine cu noi provocări, dar şi cu bucuria de a vedea cum copiii voştri cresc şi se dezvoltă. În toți anii în care am fost efectiv la catedră am văzut, de nenumărate ori, cât de important este sprijinul dumneavoastră în educaţia copiilor. Parteneriatul părinților cu şcoala este esenţial pentru succesul acestora, iar rolul acestora nu poate fi subestimat.

Profesorii, colegii mei de suflet, sunt pilonii pe care se sprijină educaţia fiecărui copil. În calitate de cadru didactic, cunosc provocările şi responsabilităţile pe care le aveţi. Munca voastră, dedicarea şi pasiunea pentru educaţie sunt fundamentale pentru formarea viitorilor cetăţeni ai acestei ţări. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi şi vă asigur de respectul şi susţinerea mea necondiţionată. Într-un context educaţional în continuă schimbare, rolul vostru este mai important ca niciodată, şi am toată încrederea că veţi continua să inspiraţi şi să ghidaţi generaţiile viitoare.

În calitate de senator, dar şi de profesor, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a susţine politicile educaţionale care pun accent pe calitate şi accesibilitate pentru toţi elevii. Cred cu tărie că investiţia în educaţie este cea mai valoroasă investiţie în viitorul comunităţii noastre.

Vă doresc tuturor un an şcolar plin de realizări, cu multe reuşite şi satisfacţii! Să aveţi parte de sănătate, încredere şi curaj în tot ceea ce întreprindeţi!


Articole înrudite