18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tensiunile din interiorul USL, dintre liberali şi social-democraţi, sunt din ce în ce mai evidente. Senatorul liberal gălăţean Paul Ichim a făcut un apel, ieri, în plenul Senatului, către social-democraţi, nemulţumit fiind de atitudinea colegilor săi din coaliţia de la guvernare.
„Astăzi vreau să vă vorbesc despre un sentiment ciudat pe care îl încerc în ultimul timp, numit Deja-vu. Să mă explic: În 2008, mult prea mediatizatul nostru preşedinte, fire sensibilă, ne transmitea în maniera «Dragă Stolo» că şi-a văzut visul cu ochii formând o majoritate parlamentară care a generat şi guvernul format din PD-L şi PSD. Preşedintele PSD de la vremea respectivă, Mircea Geoană, confirma justeţea celor spuse la Cotroceni şi astfel PDL-ul, sub luminata conducere a marelui om politic Boc, şi-a adjudecat ministerele de forţă economică, lăsând pe cele cu impact social la PSD. Acum, brandul USL, la o populaţie scârbită de o guvernare care nu mai trebuie etichetată, aduce la guvernare PSD cu PNL-PC. Ca forţă oarecum mai mare, PSD îşi adjudecă la actuala guvernare pârghiile de control financiar şi chiar mai mult, lăsând PNL-ului ceea ce au avut ei în 2009. La momentul 2009 au apărut oarecare nemulţumiri, se pare, tocmai pornite de la acest fapt. La vremea aceea s-a mai adăugat şi o centură de siguranţă economică de 20 de miliarde de euro negociată doar de guvernul respectiv în contul întregii naţii, fără susţinere parlamentară, dar bine susţinută de sensibilul nostru preşedinte. Nu am aflat nici până la ora actuală unde s-au dus acei bani, doar că banii naţiei au început să dispară pe tot felul de proiecte controlate de miniştrii PDL”, a declarat parlamentarul gălăţean în faţa colegilor săi de la Senat.
Senatorul Paul Ichim a recunocut, voalat, că în USL se practică „loviturile date pe sub masă”. „Frustrarea respectivă s-a tradus în Parlament prin multitudinea întrebărilor adresate de către parlamentarii unui partid miniştrilor celuilalt partid. La vremea aceea noi, PNL-ul, asistam, recunosc, destul de bine dispuşi, la loviturile date pe sub masă între partidele aflate la guvernare. Nu vi se pare că acum se întâmplă la fel, la guvernare? Am făcut o statistică a întrebărilor adresate de colegii senatori ai PSD şi am constatat că au nelămuriri doar la muncă, sănătate, transporturi, cultură, finanţe, economie. În rest, pe ici pe colo! (...) Ultima manifestare a fost reprezentată de transmiterea unui sondaj, în care vezi dragă Doamne, se măsura popularitatea şi credibilitatea liderilor politici, lucru care nu miroase deloc a manipulare politică. Dacă îmi aduc bine aminte, în 2009, s-a terminat acel vis al preşedintelui, iar ce a urmat în ţară este un fapt bine cunoscut. Morala: Ar fi bine să nu repetăm istorii relativ recente, cel puţin din perspectiva că populaţia a venit cu un mare grad de încredere în USL, dar nu mai are aceeaşi răbdare ca pe vremea PDL. La ora actuală, lipseşte centura de siguranţă financiară şi se joacă economic foarte strâns. Ca şi concluzie finală, declaraţia politică este un pamflet şi NU trebuie tratată ca atare!”, a precizat Paul Ichim.


Articole înrudite