23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Secretomanie pe banii gălăţenilor
Secretomanie pe banii gălăţenilor
Secretomania legată de nominalizarea persoanelor respective s-a întâmplat şi cu o zi înainte, mai exact luni după amiază, când, potrivit informaţiilor noastre  consilierilor locali reuniţi în comisii nu li s-au prezentat numele celor care ar fi trebuit să îi voteze a doua zi în Consiliile de Administraţie. O decizie extrem de ciudată, deoarece ar fi fost firesc ca aleşii locali să-şi poată spune un punct de vedere legat de persoanele nominalizate în cazul în care aveau anumite nelămuriri. Reamintim că din comisia de selecţie a viitorilor membri ai CA-urilor fac parte viceprimarul Florin Popa (PSD), Mihai Manoliu, consilier local PNL şi apropiat al primarului Marius Stan, precum şi consilierul local PC Eugen Găvan, cărora li s-au adăugat şi doi reprezentanţi desemnaţi de Primărie (un economist şi un specialist în managementul resurselor umane), ale căror nume nu au fost făcute publice.
Nemulţumiri în PNL
Consilierul local PNL Mihail Bucatanschi a cerut să fie retrase de pe ordinea de zi numirile în CA-urile de la Zona Liberă şi Gospodărire Urbană, motivând că în interiorul partidului ar mai trebui să aibă loc nişte consultări pe tema persoanelor care ar urma să fie nominalizate. Primarul Marius Stan nu a fost de acord cu acest lucru, afirmând că în calitate de iniţiator al proiectului se opune şi că nu înţelege reacţia celor de la PNL Galaţi, cărora a ţinut să le reamintească că e vicepreşedinte la nivel naţional al PNL. Potrivit informaţiilor noastre, supărarea liberalilor ar fi fost legată de faptul că de pe lista de propuneri făcută de partid pentru Zona Liberă ar fi fost scos numele lui George Stângă, care a fost înlocuit cu Mihai Istrate, consilier al Primarului, în timp ce în cazul CA-ului de la Societatea de Gospodărire Urbană a fost scos de pe listă Laurenţiu Ichim, care a fost înlocuit cu un alt liberal agreat de primar. Deşi surse susţin că prin modificarea componenţei CA-ului de la Zona Liberă s-ar dori schimbarea din funcţie a directoarei Angela Ivan, o liberală apropiată de Victor Paul Dobre, şi înlocuirea ei cu o persoană susţinută de liberalul Mihai Manoliu, primarul Marius Stan a negat că ar avea intenţia să o schimbe pe Angela Ivan atunci când a fost întrebat despre acest subiect.
Atac în contencios
PDL Galaţi nu numai că a refuzat cele două posturi oferite în CA-uri, dar consilierii locali portocalii au anunţat, prin vocea consilierului local PDL Mihai Alin, că vor ataca în contencios hotărârile privind societăţile de interes local. Mihai Alin a acuzat că selecţia nu a respectat prevederile OUG nr.109/2011, potrivit căreia anunţurile privind CA-urile trebuia publicate pe site-ul fiecărei societăţi, şi şi-a exprimat public curiozitatea faţă de cine sunt membrii CA-urilor care ar trebui să aibă vechime de 5 ani în domeniul economic, contabilitate, audit, financiar. Mihai Alin a dorit să afle ce expert în recrutarea resurselor umane a avut comisia, aşa cum spune legea, însă Florin Popa i-a zis doar că expertiza membrilor comisiei nu poate fi pusă la îndoială.
Votaţi fără CV-uri
Doar consilierii locali ai PP-DD Galaţi au dat dovadă de transparenţă, spunând care sunt cele 4 persoane nominalizate de ei în CA-uri, în timp ce PNL, PSD, PC, deşi au lideri de grup, n-au dorit să spună cine sunt persoanele propuse, ce studii au şi dacă sunt competenţi pentru a ocupa posturile respective. În condiţiile în care transparenţa este departe de a fi pusă în practică atunci când este vorba de nominalizarea unor persoane care vor fi plătite din banii gălăţenilor şi care vor trebui să aleagă directorii societăţilor aflate în subordinea CL, acest lucru nu poate decât să ridice nişte semne de întrebare, şi anume cine şi ce interes ar putea să aibă pentru a ascunde anumite lucruri.
În continuare vă prezentăm componenţa CA-urilor, care a fost votată la foc automat:
Consiliul de Administraţie al SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA este format din: Eugen Zaharia (PSD), Tincuţa Tercu (PC), Constantin Tacea (PNL), Ionela Rodica Dumitru, Valerica Nicrăşanu, Florin Hoiazi, Nicoleta Leontina Sîrbu. Carmen Grigorescu este reprezentanta în AGA. Din Consiliul de Administraţie al Transurb vor face parte Didina Borteş, Sava Munteanu, Ioan Francisc Bărbuţ, Genica Totolici (PC), Maricel Constandache, Nicoleta Andriescu şi Cătălin Ungureanu (PP-DD), iar Mihai Ştefan este reprezentant în AGA. La Zona Liberă, Consiliul de Administraţie va avea ca membri pe  Adrian Þârdea, Daniela Simona Hapeci (PP-DD), Leonard Gogoaşă (PNL), Gheorghe Sterian Docan (PSD) şi Mihai Istrate, consilierul personal al primarului Marius Stan. Din Consiliul de Administraţie al societăţii Industrial Parc fac parte Claudiu Iacob, Mirela Onişor, Florin Mirea, Bogdan Ionuţ Ardean (PSD), Marian Vicleanu (PP-DD), iar reprezentant în AGA este Mitică Budescu (PSD). Din CA-ul societăţii Gospodărire Urbană SRL fac parte: Tincuţa Popa, Ioniţă Simion, Sorin Grecu, Silviu Bacalum (PNL), Ecaterina Lidia Şerban, Ionel Borcea (PSD), Octaviana Carmen Bogean, în timp ce Tincuţa Vrabie (PNL) este reprezentanta în AGA. Aleşii locali au mai aprobat ca indemnizaţia membrilor în CA-uri să fie de 10% din indemnizaţia directorului, pe lună, iar pentru membrii AGA - 15% din salariul directorului.


Articole înrudite