06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Formaţiunile de pe scena politică gălăţeană se pregătesc pentru o campanie deloc „cuminte” ori lipsită de atacuri. În timp ce politicienii de la putere anunţă o bătălie violentă, opoziţia are apucături de fată mare şi visează, cel puţin oficial, la o campanie electorală deloc dură.

Bogdan Ciucă: „Va fi o campanie violentă şi agresivă”

Deputatul conservator Bogdan Liviu Ciucă ne-a declarat că se aşteaptă la o campanie violentă şi agresivă în condiţiile în care miza este extrem de mare: obţinerea majorităţii parlamentare.
„Va fi o campanie violentă şi agresivă, din păcate. Ca şi candidat, mă voi strădui să fac o campanie corectă. De altfel, şi Uniunea Social Liberală vrea o campanie echilibrată, non-violentă. Sperăm ca şi ceilalţi să facă acelaşi lucru. Şi nu am semnale în acest sens, ci doar experinţă. Va fi o campanie violentă. Sper ca la nivelul colegiilor campania să fie una echilibrată. Bătălia se dă pentru majoritatea parlamentară”, ne-a declarat deputatul Bogdan Liviu Ciucă.
În ceea ce îi priveşte pe contracandidaţi, parlamentarul conservator este de părere că PP-DD va avea „un cuvânt de spus”. „Din perspectiva contracandidaţilor noştri, e greu să spun cine este cel mai important. Conjuncturile se schimbă de la o zi la alta. Să vedem candidaţii, iar apoi vom putea să şi comentăm. PP-DD este un partid care va avea un cuvânt de spus. Bineînţeles că şi PDL. Cât de consistent va fi, rămâne de văzut, căci populaţia va decide”, de-a declarat conservatorul.

Picu Roman: „Nu cred într-o campanie murdară”

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PP-DD Galaţi, Picu Roman (unul dintre candidaţii formaţiunii politice pentru un mandat de deputat în municipiul Galaţi), susţine, în schimb, că „nu va fi o luptă dură”. „Campania pentru parlamentare are o particularitate: nu se concentrează întreg activul de partid pe un singur candidat, aşa cum se întâmplă la alegerile locale. Nu va fi o luptă dură. Cred că se va repeta fenomenul din 2008, îmi aduc aminte de alegerile trecute. Nu cred într-o campanie murdară pentru că ei sunt cu ochii în mai multe direcţii. Noi nu vom fi agresivi deloc. Vom încerca o campanie fără jigniri, am şi discutat cu membrii. Vom avea o atitudine decentă”, ne-a spus Picu Roman.

Articole înrudite