03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alexandru Teodorescu a pierdut fotoliul de consilier judeţean, pe care îl ocupa din 2008. Social-democraţii i-au retras sprijinul în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei judeţene PSD, joia trecută. Colegii lui au decis să îl excludă şi din partid pe cel care anterior a ocupat un fotoliu de consilier local timp de două mandate. Conform statutului, social-democratul poate contesta decizia BPJ, ne-a declarat Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt PSD Galaţi. Teodorescu este sancţionat pentru că a refuzat să semneze convocarea şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţului şi a lipsit de la şedinţa extraordinară a CJ. Mai mult, după ce a fost anunţat că trebuie să semneze pentru convocare nu le-a mai răspuns colegilor la telefoane. Ştefan Simion, la rândul său absent de la şedinţa extraordinară a CJ, a semnat convocatorul, însă şi-a anunţat anticipat absenţa. Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi a declarat: „Hotărârea de convocare a şedinţei de CJ a fost luată la nivelul Biroului Permanent, toţi consilieri au fost înştiinţaţi, au aprobat-o şi au mers în acest demers comun cu colegii de la PNL şi PC, cu o singură excepţie. Domnul consilier Alexandru Teodorescu nu a semnat nici convocatorul pentru noua şedinţă şi nici nu a fost prezent în plen. Drept urmare, s-a decis excluderea sa din PSD. Hotărârea a fost luată în unanimitate de membrii Biroului Permanent”.
Fotoliul eliberat de Teodorescu va fi ocupat de o profesoară de istorie din Tg. Bujor, Viorica Giurgiu la şedinţa ordinară aferentă lunii decembrie. Teodorescu deţinea şi conducerea Comisiei de buget-finanţe din cadrul CJ, poziţie ce îi va reveni consilierei judeţene PSD Viorica Sandu.
Social-democraţii au hotărât să sancţioneze “orice abatere” a membrilor de partid care au altă poziţie faţă de cea a partidului. Totuşi, dacă pe Teodorescu l-au exclus, pentru Eugen Chebac, ce va candida la viitoarele alegeri cu susţinere UNPR, “nu există datele certe că va fi candidatul UNPR”, a precizat Brânzan, ca motivaţie de a nu fi fost exclus şi el.


Articole înrudite