17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PSD Brăila, mai bogat la cotizaţii decât PSD Galaţi
PSD Brăila, mai bogat la cotizaţii decât PSD Galaţi

Partidele politice au obligaţia de a depune la AEP până la 30 aprilie un raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor şi tot până la 30 aprilie, partidele publice trebuie să publice în Monitorul Oficial şi informaţii privind cuantumul total al veniturilor din cotizaţii obţinute în anul fiscal precedent, lista membrilor de partid care au plătit în anul fiscal precedent cotizaţii a căror valoare însumată depăşeşte 10 salarii minime brute pe ţară şi lista persoanelor fizice şi juridice care au făcut în anul fiscal precedent donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte 10 salarii de bază minime brute pe ţară.
Având în vedere aceste reglementări, Partidul Social Democrat este printre primele partide care au publicat situaţia cuantumului total al cotizaţiilor primite în anul 2021 pentru fiecare organizaţie din ţară. Potrivit raportului, Organizaţia PSD Galaţi a început anul bine, dar la sfârşit prost. Dacă în luna ianuarie 2021, suma încasată din cotizaţii se ridica la 17.272 lei, în luna decembrie încasările scăzuseră la aproape jumătate, adică 9.644 lei. Pe întreg anul 2021, suma strânsă din cotizaţii la PSD Galaţi se ridica la 170.027 lei.
La Brăila însă, în comparaţie cu Galaţi, este regal de cotizaţii. Spre exemplu, luând ca reper tot prima şi ultima lună a anului, în luna ianuarie 2021, brăilenii social democraţi au adunat din cotizaţii suma de 49.497 lei, iar în decembrie 2021 au strâns 28.465 lei. În total, pe tot parcursul anului trecut, au strâns cotizaţii în sumă totală de 281.801 lei.
Aşteptăm cu interes ca şi celelalte partide să facă publice situaţiile cotizaţiilor pe anul 2021.


Articole înrudite