12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aleşii locali ai PDL vor vota împotriva majorării taxelor locale. Potrivit liderului democrat-liberalilor gălăţeni, Doru Resmeriţă, măsura majorării taxelor locale cu 16% nu reprezintă altceva decât o împovărare a gălăţenilor de bună credinţă, care plătesc. „Vom avea o discuţie cu cei trei consilieri ai noştri din Consiliul Local şi le vom solicita să nu voteze o astfel de majorare. Din analiza bugetului am constatat că toate creanţele, adică ce are de încasat Primăria de la persoane fizice şi juridice, este o sumă care se ridică la 118 milioane de lei, ceea ce reprezintă 28,7% la nivelul bugetului unui an. O majorare a taxelor locale cu 16% nu ar însemna decât o încărcare a celor plătesc şi au plătit în toţi aceşti ani, nicidecum nu ar face să se recupereze aceste creanţe”, a spus Resmeriţă.
Democrat-liberalul a precizat că, în schimb, municipalitatea ar trebui să pună la punct o strategie de recuperare a creanţelor, mai ales că cele mai multe restanţe sunt înregistrate de către persoanele juridice.
”Consider că, dacă s-ar recupera şi s-ar îmbunătăţi gradul de recuperare a acestor sume nu ar mai fi nevoie de majorarea cu 16% a taxelor locale. Ceea ce am constatat din analiza de buget este că aceste creanţe în mică măsură nu sunt plătite de persoane fizice, ci acestea nu sunt plătite de fapt de persoane juridice. Acestea se referă la concesiuni, închirieri de terenuri, de clădiri ale muncipalităţii, precum şi la taxe locale. Ar trebui un demers de recuperare a banilor şi nu de încărcare a populaţiei care plăteşte”, a declarat preşedintele PDL Galaţi.

Articole înrudite